Pod Tatry sa vrátila zima, na niektorých miestach intenzívne sneží

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 11:22 • 2 min
Pod Tatry sa vrátila zima, na niektorých miestach intenzívne sneží

POPRAD - Vo vyšších polohách podtatranského regiónu zaznamenali cestári za posledných 24 hodín zhruba 10 centimetrov novo napadnutého snehu.

slovakia

left justify in out

„Pretrváva veľká oblačnosť, na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 600 metrov naďalej intenzívne sneží,“ informoval dnes agentúru SITA Marián Barilla, riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za oblasť Poprad. Práve kvôli nepriaznivým prognózam počasia opätovne aktivoval od stredy 5. apríla výkon zimnej údržby ciest v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča.

„Všetky cesty sú zjazdné. Cesty sú mokré, na cestách v oblasti Vysokých Tatier sa miestami nachádza kašovitý sneh do troch centimetrov. Nepretržite pokračujeme v udržiavaní ich zjazdnosti,“ uviedol ďalej Barilla. V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo podľa jeho slov počas 24 hodín vo výkone nasadených 10 sypačov. „Prepluhovali sme 422 kilometrov ciest, posypali sme 387 kilometrov ciest chemickým posypovým materiálom (soľou), a 324 kilometrov inertným materiálom (kamenivom),“ doplnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona