Pod Tatrami triumfoval Slovan, po dlhom čase získal trofej

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 08:54 • 2 min
Pod Tatrami triumfoval Slovan, po dlhom čase získal trofej

Poprad - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zdolali MFK Skalica 3:0 a štrnástykrát v klubovej histórii získali Slovenský pohár - Slovnaft Cup. Skaličania dokázali fortunaligistovi vzdorovať iba v prvom polčase, počas ktorého si vytvorili niekoľko šancí, po ktorých mohli ísť do vedenia.

slovakia

left justify in out

Slovanisti postupne prevzali iniciatívu a svoju prevahu potvrdili ďalšími gólmi v druhom polčase. Bratislavský klub získal víťazstvom istotu účasti v Európskej lige UEFA 2017/2018.

 

Slovenský pohár - Slovnaft Cup, finále:

MFK Skalica - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:1)

Góly: 20. Rundič, 62. Čavrič, 75. Soumah (11 m). Rozhodoval: Chmura, ŽK: Čikoš-Pavličko - Savičevič, Šefčík, Rundič, 2432 divákov

Zostavy:

MFK Skalica: Čikoš-Pavličko - Švrček, Majerník, Szöcs, Mizerák - Hlavatovič - Hruška (82. Vrábel), Pankaričan, Meszáros (82. Ulrich) - Vaščák (68. Milunovič), Šebesta

ŠK Slovan Bratislava: Greif - Sekulič, Saláta, Rundič, Kubík - Savičevič (64. Kóňa), De Kamps - Šefčík (58. Oršula), Soumah, Priskin - Čavrič (78. Vittek)

 

Skaličania mohli ísť do vedenia už v 2. minúte, keď Meszároš ideálne nabehol na center Hlavatoviča, no zblízka trafil iba do brankára Greifa. Meszároš sa vo výhodnej pozícii ocitol aj v 5. minúte, ale zvnútra šestnástky namieril nepresne. "Belasí" postupne prevzali iniciatívu, viac držali loptu a držali hru na súperovej polovici. V 13. minúte si Čavrič vytvoril streleckú pozíciu, z hranice šestnástky strieľal ľavačkou tvrdo, ale tesne nad bránku. Slovanisti zúročili hernú prevahu v 20. minúte. Po rohovom kope sa o efektné "nožničky" pokúsil stopér Milan Rundič a prekonal Čikoš-Pavlička. Po tomto momente ubudlo zaujímavých momentov pred bránkami a na trávniku dominovala najmä bojovnosť. V 34. minúte sa o vyrovnanie pokúsil Hlavatovič, hlavičkou však minul bránku.

 

Po zmene strán sa Slovanisti snažili o druhý gól. Blízko bol k nemu v 50. minúte Čavrič, ktorý po Kubíkovom centri namieril do ľavej žrde a následne sa neujalo ani niekoľko ďalších centrovaných lôpt. Tlaku Slovanistov pomáhali aj defenzívne zaváhania Skaličanov, ktorí v 62. minúte inkasovali druhý gól. Pri ľavej žrdi nechali priveľa priestoru Čavričovi, ktorý zblízka prestrelil skalického brankára - 0:2. V 67. minúte sa brankár Čikoš-Pavličko poriadne natiahol po tvrdej strele De Kampsa spoza šestnástky, ale prudkú loptu dokázal vytlačiť na rohový kop. Ofenzívna aktivita fortunaligistu neutíchala a jej výsledkom bola penalta v 75. minúte. Unikajúceho Priskina fauloval brankár Čikoš-Pavličko a z bieleho bodu sa nemýlil Soumah - 0:3. Pohodlný náskok dodal "belasým" sebaistotu a tí sa efektnými kombináciami snažili aj o ďalšie góly. Tie však už neprišli, no na radosti Slovanistov to neubralo.

 

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "Slovan už dlho nezískal žiadnu trofej, preto som šťastný, že sme to dnes zvládli a vyhrali sme pohár pre naše vedenie a fanúšikov. Tvrdo sme pracovali, aby sme sa dostali do finále. Prvý polčas bol z našej strany trochu katastrofálny, cez prestávku sme si niečo povedali a druhý bol už dobrý. Zaslúžene sme vyhrali."

 

František Kubík, obranca Slovana: "Je to moja prvá trofej. Ten pocit je neopísateľný. Tvrdo sme na tom pracovali a teraz to ideme osláviť. Skaličania nám v prvom polčase ukázali, že aj oni vedia hrať futbal. V druhom dejstve sme však potvrdili našu kvalitu a strelili ďalšie dva góly. Som veľmi rád, že sme zvíťazili."

 

Jozef Kostelník, tréner Skalice: "Myslím si, že sme boli pre Slovan dôstojný súper. Finále rozhodli individuality, ktoré Slovan má. My sme v prvom polčase nepremenili tri-štyri naše šance, oni svoje áno a preto vyhrali. Výsledok je pre nás trochu krutý."

 

Pavol Majerník, kapitán Skalice: "Myslím si, že v prvom polčase sme boli Slovanu vyrovnaným súperom. V jeho úvode sme mali dve veľké šance. Žiaľ, po štandardnej situácii sme dostali gól. Súper v druhom polčase ovládol hru a zvíťazil zaslúžene."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona