Pod Tatrami opätovne spustili zimnú údržbu, očakávajú tvorbu snehových jazykov a závejov

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 14:33 • 2 min
Pod Tatrami opätovne spustili  zimnú údržbu, očakávajú tvorbu snehových jazykov a závejov

POPRAD – V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča dnes opätovne spustili zimnú údržbu, a to aj napriek tomu, že ju oficiálne ukončili len 1. apríla.

slovakia

left justify in out

„Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal meteorologickú výstrahu 1. stupňa pre okresy Poprad a Kežmarok, kde sa od štvrtka očakáva vo vyšších polohách nárazový vietor, v dôsledku ktorého na cestách očakávame tvorbu snehových jazykov a závejov. Toto riziko má podľa predpovedí zotrvávať až do piatkových večerných hodín,“ vysvetlil Barilla.

Pracovníci Správy a údržby ciest budú podľa Barillu pripravení v denných aj nočných zmenách okamžite reagovať na aktuálny vývoj počasia. „Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. Špeciálne vyzývam na maximálnu opatrnosť tých motoristov, ktorí stihli medzičasom prezuť na svojich kolesách letné pneumatiky,“ uviedol.

Šéf správy ciest pre oblasť Poprad pripomenul, že cez strednú Európu bude smerom na juhovýchod rýchlo postupovať studený front spojený s brázdou nízkeho tlaku vzduchu nad Pobaltím. Za ním k nám od severozápadu prenikne studený morský vzduch. V dôsledku toho sa najbližších dňoch očakáva prevažne veľká oblačnosť, na viacerých miestach prehánky alebo dážď, ojedinele aj búrky, v noci na miestach s nadmorskou výškou od zhruba 1000 m a cez deň už aj od zhruba 600 m zrážky snehové. Pod vplyvom ochladenia môže najnižšia nočná teplota na viacerých miestach klesnúť pod 0°C.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies