Pod Tatrami opäť úradoval alkohol za volantom

NETKY.SK • 19 August 2014, 14:04 • 2 min
Pod Tatrami opäť úradoval alkohol za volantom

POPRAD - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) Poprad začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie voči 19-ročnému Milanovi zo Štrby pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová informovala, že mladý muž sa mal v nedeľu (17. 8.) okolo 3.30 h na ul. Školskej v Štrbe, zmocniť tam zaparkovaného neuzamknutého motorového vozidla značky Mercedes.
     

„Bez súhlasu majiteľa auto naštartoval za pomoci pravých kľúčov, ktoré našiel vo vozidle. S autom jazdil aj napriek tomu, že nemal vodičské oprávnenie, a taktiež tento samozvaný vodič bol v stave vylučujúcom spôsobilosť na jazdenie,“ objasnila hovorkyňa. Na križovatke Ulice Šuňavskej nezvládol riadenie, zišiel mimo cesty do potoka pod betónovým mostom a odtrhol zvislú dopravnú značku. Vozidlo skončilo prevrátené na stranu. „Hliadkou Obvodného oddelenia PZ Svit bol mladík podrobený dychovej skúške, ktorou mu zistili hladinu etanolu v jeho krvi 0,90 miligramu na liter (mg/l) alkoholu, čo je takmer dve promile. Milan bol obmedzený na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov bol so súhlasom prokurátora prepustený na slobodu,“ dodala hovorkyňa.
     

Okresný dopravný inšpektorát v Poprade zároveň len počas sobotňajšej (16. 8.) noci zaznamenal troch ďalších vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Prvý prípad bol zistený krátko po 21.00 h, keď hliadka spozorovala a následne zastavila osobné motorové vozidlo na štátnej ceste 1/67 v obci Hranovnica v smere od obce Vernár. Policajti spozorovali, že vodič jazdí od pravého okraja vozovky k ľavému. Následne 22-ročného Róberta z obce Nandraž, okres Revúca skontrolovali a podrobili dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,36 mg/l, teda viac ako 2,5 promile. Vodič bol umiestnený do cely policajného zaistenia. 
     

Ďalším  prípadom bol 62-ročný muž z obce Domaňove, okres Levoča, ktorého policajná hliadka zastavila z dôvodu nerešpektovania prenosného dopravného značenia Zákaz vjazdu, a to v čase o 21.30 h. v Levoči pred križovatkou na Ul. Kláštornej. „Vodič bol podrobený dychovej skúške a to s výsledkom 1,3  mg/l, teda približne cez 2,5 promile. Muž bol rovnako umiestnený do cely policajného zaistenia,“ konštatovala Migaľová. 
     

Tretím vodičom u ktorého bola cez víkend zistená pozitívna dychová skúška bol 24-ročný Vladimír z obce Nandraž, okres Revúca. Dôvodom zastavenia tohto vodiča v čase 22.00 h bola skutočnosť, že pri jazde autom po štátnej ceste 1/67 a následne po parkovisku pred obytným domom na Ul. Moyzesovej v Poprade, nerešpektoval zvukovo-výstražné zariadenia a svetelnú signalizáciu s nápisom STOP. „Pri kontrole policajti zistili, že mladý vodič viedol motorové vozidlo bez príslušného vodičského oprávnenia a v stave vylučujúcom spôsobilosť. V krvi mal hladinu etanolu najmenej na 1,36 mg/l zistenú z vydychovaného vzduchu, pri vykonanej dychovej skúške,“ zdôraznila hovorkyňa. Aj tento vodič skončil v cele policajného zaistenia.
     

Poverený príslušník začal vo všetkých prípadoch trestné stíhanie a súčasne voči vodičom vzniesol obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. „Nezabúdajme, že viesť vozidlo pod vplyvom návykovej látky značne znižuje schopnosti vodiča a vo veľkej miere je práve alkohol zodpovedný za dopravné nehody na našich cestách, ktoré majú často aj  smrteľné následky,“ uzavrela Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies