Pod Soliskom v nedeľu symbolicky pochovali lyže

NETKY.SK • 16 Apríl 2012, 06:23 • 2 min
Pod Soliskom v nedeľu  symbolicky pochovali lyže

Pod Soliskom v nedeľu symbolicky pochovali lyže

slovakia

left justify in out

img

Pochovaním páru lyží pri Chate pod Soliskom dnes symbolicky ukončili lyžiarsku sezónu. Chatár Milan Štefánik pre TASR uviedol, že počasie nasvedčuje tomu, že lyžovať by sa malo aj počas ďalších dní, nakoľko snehu je stále dostatok.
      Program symbolickej rozlúčky so zimnou sezónou sa začal predpoludním skialpinistickými pretekmi, ktoré podľa Štefánika prebiehali s nádychom recesie.
      "Určite nám nešlo o to, aby niekto podával strhujúce výkony, ale predovšetkým o relax, športové vyžitie a zábavu a aby každý prišiel zdravý do cieľa. Na 3,5-kilometrovú trať zo Štrbského Plesa vyrazilo 23 dvojíc a len jedna z nich to počas pretekov vzdala," konštatoval chatár.
      Pripomenul, že organizátori povolili niekoľko ústupkov, čo sa týka dodržiavania životosprávy športovcov, a pri tvorbe dvojíc sa neprihliadalo na pohlavie pretekárov. Konštatoval, že najlepší pár dorazil do cieľa trasy za 33 minút.
      "Zažili sme v podstate všetky druhy počasia. Od slnečného cez zamračené a hustú hmlu až po sneženie. Dažďu sme sa v podstate vyhli, lebo sme sa dostali do vyšších polôh, kde aj teraz sneží," uviedol Štefánik.
      Dodal, že program bude pokračovať športovým popoludním a zábavou až do večera. Okrem toho sa na svahoch stále lyžuje, takže priaznivci tohto zimného športu si prídu podľa neho na svoje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies