Pod Rysmi bolo zmrznuté telo poľského turistu

NETKY.SK • 27 Október 2018, 18:55 • 2 min
Pod Rysmi bolo zmrznuté telo poľského turistu

VYSOKÉ TATRY – Zmrznuté telo 31-ročného Poliaka v sobotu z Vysokých Tatier transportovali záchranári. Ako na svojej webovej stránke informovala Horská záchranná služba (HZS), náhodný turista ho našiel v sedle Váha bez životných funkcií v piatok (26.10.).

slovakia

left justify in out

"Na miesto smerovala dvojica záchranárov HZS po zemi a zároveň bola o súčinnosť požiadaná letka ministerstva vnútra. Vrtuľník po prílete zobral z heliportu v Starom Smokovci dvoch záchranárov na palubu a leteli pod Rysy, kde sa nachádzalo zmrznuté telo," uvádza s tým, že letecký transport telesných pozostatkov nedovodil silný nárazový vietor.

 

Podľa HZS dvojica záchranárov po nabalení tela zostala na Chate pod Rysmi a v sobotňajších ranných hodinách začali s jeho transportom.

 

"Z doliny im išli oproti ďalší 11 záchranári HZS na pomoc. Telo nebohého transportovali do Starého Smokovca, kde ho odovzdali príslušníkom polície," píše HZS.

 

Vo vysokohorskom prostredí prevládajú zimné podmienky a na niektorých miestach je viac ako 30 centimetrov snehu. Záchranári pripomínajú, aby si turisti pri plánovaní túr prispôsobili svoje oblečenie a vybavenie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona