Pod názvom Amy, moja dcéra vychádza kniha o Amy Winehouse

NETKY.SK • 26 Február 2013, 08:27 • 2 min
Pod názvom Amy, moja dcéra vychádza kniha o Amy Winehouse

Pod názvom Amy, moja dcéra vychádza kniha o Amy Winehouse - Celebrity Kniha s názvom Amy, moja dcéra prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Jej autorom je otec úspešnej dcéry Mitch Winehouse.

slovakia

left justify in out

img

Kniha s názvom Amy, moja dcéra prichádza v týchto dňoch na pulty slovenských knižných obchodov. Jej autorom je otec úspešnej dcéry Mitch Winehouse. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Ikar Mária Lešková.

Dvadsiateho tretieho júla 2011 celý svet zaskočila správa o náhlom úmrtí jedinečnej a nenapodobiteľnej britskej speváčky Amy Winehouse. Zástupy fanúšikov prišli o svoj idol, rodina stratila svoju Amy. Bola nadaná, inšpiratívna, bola ikonou svojej generácie. 

Amy Winehouse možno charakterizovať mnohými prívlastkami, no fanúšikovia si ju budú navždy pamätať najmä pre jej povestný dôvtip, šarm a životný elán. Ako speváčke sa jej mohol rovnať iba málokto. Osobitá skladateľská zručnosť v spojení s neuveriteľným hlasom spôsobili, že už debutový album Frank si získal srdcia poslucháčov. Postupne sa ukázalo, že toto dievča zo severného Londýna je čosi viac ako obyčajná hviezda zo sveta šoubiznisu.

Mitch Winehouse, Amin otec a dôverník, sa s jej fanúšikmi podelil o svoje zážitky. Spoznáme malú Amy, ktorú s láskou vychoval, úspešnú umelkyňu, ale aj ženu čeliacu závislosti. Každodenné príbehy a osobné spomienky postupne vytvárajú obraz milujúceho dievčaťa s čarovným hlasom. Zoznámime sa s Aminými hudobnými vzormi aj s jej tajnými snami. Strmú cestu k úspechu však lemovali temné skúsenosti so závislosťou od drog. Táto spomienková kniha vnáša svetlo do života jednej z najnadanejších speváčok svojej generácie, veď pochádza od človeka, ktorá Amy poznala najlepšie.

Amy do tajomstiev džezu zasvätil otec

Mitch Winehouse sa narodil a vyrastal v Londýne. Vystriedal viacero zamestnaní, pôsobil ako predajca či podnikateľ aj ako taxikár. Dcéru Amy zasvätil do tajomstiev džezu. V roku 2010 vydal sólový album Rush of Love. V súčasnosti sa venuje Nadácii Amy Winehouse. 

Tá vznikla po smrti Amy Winehouse a zameriava sa na rôzne charitatívne ciele v Británii, ale aj v zahraničí. Osobitnú pozornosť venuje mladým ľudom, ktorí sa ocitli v zložitých životných situáciách, čelia zdravotným problémom či závislosti. Z anglického originálu Amy, My Daughter (HarperCollins Publishers, London 2012) preložil Matúš Kyčina.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies