FOTO Pod Londýnom je tajomný podchod, ktorý opäť otvoria pre verejnosť

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 19:00 • 2 min
FOTO Pod Londýnom je tajomný podchod, ktorý opäť otvoria pre verejnosť

LONDÝN – Tajný podchod v južnom Londýne bol postavený pre pasažierov prvej triedy, ktorí prišli navštíviť Crystal Palace. Čoskoro by mohol byť opäť otvorený aj pre verejnosť.

slovakia

left justify in out

Podchod bol slávnostne otvorený v roku 1865 a bol v prevádzke až kým palác nezničil požiar. Počas druhej svetovej vojny slúžil ako protiletecký kryt, v ktorom mohlo prespať až 192 ľudí. Celkovo sa doňho zmestilo až 360 stojacich ľudí.

Skupina nadšencov, ktorí sa nazývajú Friends of Crystal Palace Subway, chce znovu otvoriť tento nádherný podchod pre širokú verejnosť. Snažia sa vyzbierať 50.000 libier potrebných na rekonštrukciu, aby si ľudia mohli vychutnať neuveriteľnú architektúru tunela.

Podchod nebol v prevádzke od roku 1961, keď bola zničená priľahlá železničná stanica, ku ktorej tunel viedol. Konali sa tu zvyčajne iba nelegálne rave párty a poslúžil ako kulisa pre skupinu The Chemical Brothers v ich klipe Setting Sun.

Počas posledných 20 rokov bol tento skvostný podchod úplne uzavretý, avšak raz ročne sa konali turistické prehliadky so sprievodcom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies