Pod Lavínovou vežou zachraňovali zraneného českého turistu

NETKY.SK • 23 August 2015, 10:20 • 2 min
Pod Lavínovou vežou zachraňovali zraneného českého turistu

BRATISLAVA - Horská záchranná služba pomáhala v sobotu 22. augusta v noci zranenému českému horolezcovi.

slovakia

left justify in out

Muž požiadal o pomoc v sobotu podvečer. Pri horolezeckej túre s kolegom na Gerlachovský štít Martinovou cestou v blízkostí Lavínovej veže si totiž poranil rameno, čo mu znemožňovalo samostatný postup. Informovalo o tom operačné stredisko Horskej záchrannej služby.


Záchranári požiadali o súčinnosť vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, ktorá zobrala na palubu jedného záchranára Horskej záchrannej služby a následne leteli do Velickej doliny. Pre zhoršené poveternostné podmienky vysadili záchranára na hrebeni približne 200 metrov od pacienta. Následne letecky transportovali na hrebeň aj druhého horského záchranára. Obaja poskytli 35-ročnému horolezcovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a poranenú ruku mu zafixovali. Po ošetrení všetci zostúpili cez Litvorové sedlo do doliny na Sliezsky dom, odkiaľ už pokračovali terénnym vozidlom do Starého Smokovca. Záchranná akcia sa skončila v skorých ranných hodinách a celkovo sa jej zúčastnili traja profesionálni a jeden dobrovoľný záchranár Horskej záchrannej služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona