Pod lavínou zahynuli vo Francúzsku alpinisti z Nemecka a Češka

NETKY.SK • 16 September 2015, 20:50 • 2 min
Pod lavínou zahynuli vo Francúzsku alpinisti z Nemecka a Češka

PARÍŽ - Tridsaťšesťročná horolezkyňa z okolia východonemeckej Jeny prežila ako jediná utorkový pád lavíny vo francúzskych Alpách. Jej štyria krajania, ako aj traja českí horolezci prišli pri nešťastí o život, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne francúzske zdroje.

slovakia

left justify in out

Práve o výpoveď Nemky, ktorá sa v nemocnici v Briancone podrobila úspešnej operácii, sa chcú oprieť francúzski vyšetrovatelia, uviedol dnes prokurátor v meste Gap Raphaël Balland.

 

Horolezcov zachytila asi 250-metrová lavína počas výstupu na končiar Dome de Neige des Ecrins pri meste Pelvoux. Ako dnes informovali regionálne noviny Le Dauphiné Libéré, niektorých alpinistov varovali v predvečer osudného výstupu na horskej chate tamojší členovia horskej služby pred rizikami, ktoré na nich číhajú v relatívne ľahko prístupnom teréne.

 

V turistami vyhľadávanej oblasti prišli už v priebehu tohtoročnej jari o život šiesti ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona