Pod lavínou v Nepále môžu byť stovky tiel, mnohé z nich sú cudzinci

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 13:03 • 2 min
Pod lavínou v Nepále môžu byť stovky tiel, mnohé z nich sú cudzinci

KÁTHMANDU - Pod lavínou, ktorú spustilo nedávne ničivé zemetrasenie v Nepále, sa môžu naďalej nachádzať telá až troch stoviek obetí. Mnohé z nich pritom patria zahraničným turistom, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia miestneho nepálskeho predstaviteľa.

slovakia

left justify in out

Záchranárom sa v stredu podarilo nájsť šesť tiel nezvestných turistov. Pátranie po obetiach v oblasti turisticky vyhľadávaného údolia Langtang, ležiaceho 60 kilometrov severne od Káthmandu, však komplikovali zlé poveternostné podmienky.
     

Okolo 100 bezvládnych tiel bolo nájdených v tej istej lokalite v sobotu a nedeľu. Podľa dnešných vyjadrení nepálskeho činiteľa by sa však v nánosoch snehu mohlo nachádzať až 300 ďalších obetí vrátane 110 cudzincov.
     

"V tejto oblasti sú rozptýlené časti tiel, zlomené končatiny a kúsky mäsa," uviedol nepálsky predstaviteľ.
     

Podľa nepálskej vlády pri zemetrasení z 25. apríla s magnitúdou 7,8 prišlo o život najmenej 7759 ľudí a vyše 16.000 ďalších utrpelo zranenia.
     

Údolie Langtang je turisticky vyhľadávanou lokalitou. V rovnomennej dedine majú návštevníci k dispozícii 55 ubytovacích zariadení.
     

Dedinu Langtang zmietla 25. apríla masívna lavína spustená predchádzajúcim silným zemetrasením. Nie je však známe, koľko ľudí sa tam v tom čase nachádzalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies