Pod kolesami vlaku skončili v uplynulom týždni dvaja muži

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:14 • 2 min
Pod kolesami vlaku skončili v uplynulom týždni dvaja muži

BRATISLAVA - Pod kolesami vlaku v uplynulom týždni skončili dvaja muži. V jednom prípade išlo pravdepodobne o samovraždu, pod kolesami vlaku svoj život dobrovoľne ukončil muž na trati Podbrezová - Brezno.

slovakia

left justify in out

Pre nehodu meškalo päť vlakov spolu 282 minút. Jeden život vyhasol aj na trati Hurbanovo - Bajč, pre nehodu meškali tri vlaky dokopy 120 minút. Agentúru SITA o mimoriadnych udalostiach na železničných tratiach informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

 

Dobrovoľne sa svoj život pokúsila ukončiť jedna osoba aj na trati medzi Ladcami a Ilavou, no zabránili jej v tom policajti. Podobný prípad sa stal aj na zástavke Rudina medzi Kysuckým Novým Mestom a Žilinou. Osobu pred skokom pod vlak tiež zadržali policajti, vlaky museli v tomto úseku jazdiť zníženou rýchlosťou. 

Železnice bojujú aj s narastajúcim počtom prípadov vandalizmu. Vandali totiž dávajú na koľajnice kamene, betónové poklopy, konáre stromov či skaly, alebo tieto predmety do vlakov hádžu. S takýmto prípadom vandalizmu sa minulý týždeň stretli železničiari napríklad na trati Margecany - Krompachy. Vandali ohrozovali nielen životy, ale obmedzili aj plynulosť premávky na trati, pre ich počínanie totiž meškali tri vlaky. V železničnej stanici Malacky si zas skupina mladíkov krátila čas hádzaním kameňov do prechádzajúceho nákladného vlaku. Ich zábavku ukončila až privolaná policajná hliadka. Pre zvyšujúci sa počet prípadov vandalizmu ŽSR upozorňujú verejnosť, že ich konanie môže mať nebezpečné dôsledky. "Vandali si neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku železničnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. Preto ŽSR prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť," apeluje na ľudí hovorkyňa ŽSR Pavlíková.

 

V minulom týždni Železnice zaznamenali sedem prípadov krádeží, pri niektorých z nich bol poškodený aj majetok ŽSR. ŽSR eviduje za uplynulý týždeň aj sedem prípadov zrážky vlaku so zverou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies