Pod hranicou chudoby je až 76% zdravotne ťažko postihnutých

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 09:32 • 2 min
Pod hranicou chudoby je až 76% zdravotne ťažko postihnutých

BRATISLAVA - Dňa 21. 6. 2013 sa o 10 hod. v malej zasadačke Domu Novinárov, Župné námestie 7 v Bratislave uskutoční tlačová beseda Inštitútu pre výskum sociálno - ekonomických rizík a alternatív (IVRA) k problematike chudoby zdravotne ťažko postihnutých osôb.

slovakia

left justify in out

Inštitút pre výskum sociálno - ekonomických rizík a alternatív pripravil analýzu chudoby v segmente zdravotne ťažko postihnutých, v ktorej je aktuálne na a pod hranicou chudoby ohrozených až 76% zdravotne ťažko postihnutých. Ľudia so zdravotným postihnutím sú pritom znevýhodnení v dvoch smeroch v porovnaní so zdravou populáciou. Majú nižší príjem, pretože majú menšiu šancu zamestnať sa, alebo pracujú v povolaniach s nižším príjmom, napr. chránené dielne, resp. žijú len z invalidného dôchodku. Zároveň kvôli svojim špeciálnym potrebám majú vyššie životné náklady. Skutočná chudoba medzi zdravotne ťažko postihnutými je ovplyvňovaná aj týmito dodatočnými nákladmi, ktoré zdraví občania nemajú. 

Inštitút pre výskum sociálno - ekonomických rizík a alternatív (IVRA) sa venuje analytickej a výskumnej činnosti, pripomienkovaniu a navrhovaniu legislatívnych úprav zákonov v sociálnej oblasti. 

Za Inštitút pre výskum sociálno - ekonomických rizík a alternatív Martin Halás 

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona