Pod Gerlachom sa udomácňuje čoraz viac turistov

NETKY.SK • 25 September 2017, 16:13 • 2 min
Pod Gerlachom sa udomácňuje čoraz viac turistov

VYSOKÉ TATRY - Záujem turistov o Slovensko si drží naďalej svoju dynamiku, čo potvrdzujú aj aktuálne údaje z najvyhľadávanejšej destinácie - Vysokých Tatier, osobitne zo Sliezskeho domu, najvyššie položeného horského hotela na Slovensku. Za osem mesiacov tohto roka využilo služby hotela, v nadmorskej výške 1670 metrov, takmer 5200 hostí, čo je viac ako 20-% medziročný nárast.

slovakia

left justify in out

Vysoké Tatry a ich končiare sú pre turistov atraktívne a najlepšie dostupné vzhľadom na zimné uzávery väčšiny turistických chodníkov v letných mesiacoch. Od júna dokonca augusta sa prišlo pod Gerlachovský štít do Sliezskeho domu zrelaxovať až 3700 dovolenkárov (medziročný nárast je 15,5 %), pričom okrem domácich, boli medzi hosťami už tradične najmä Česi, Poliaci, Nemci a Maďari.

 

"Hoci sa skladba našich hostí výraznejšie nemení, dnes už nie zvláštnosťou, že na toto miesto v Tatrách prídu dovolenkovať turisti aj z exotickejších krajín, napríklad z Japonska a v poslednom období najmä z Izraela, čomu napomohla pravidelná letecká linka z Tel Avivu do Košíc. Náš hotel je okrem iného ideálnym východiskovým bodom na výstup na Gerlachovský štít. Vzhľadom na nadmorskú výšku, dobrú dostupnosť a krásnu horskú scenériu je u nás tento štít jedným z najnavštevovanejších vrcholov," komentuje sezónu riaditeľ hotela Walter Konečný.

 

Sliezsky dom je situovaný pri vstupe do Velickej doliny, priamo na brehu Velického plesa a pod najvyšším končiarom Vysokých Tatier - Gerlachovským štítom (2655 m. n. m.). Najvyšší horský hotel na Slovensku leží na Tatranskej magistrále, takže je aj pre peších turistov dostupný počas celého roka, keďže magistrála nespadá pod zimnú uzáveru tatranských chodníkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona