Pod film Milosť, ktorý je v hlavnej súťaži v Montreale, sa podpísali aj Slováci

NETKY.SK • 23 August 2018, 07:48 • 2 min
Pod film Milosť, ktorý je v hlavnej súťaži v Montreale, sa podpísali aj Slováci

BRATISLAVA - Film Milosť poľského režiséra Jana Jakuba Kolskeho bude mať medzinárodnú premiéru na filmovom festivale v Montreale (23.8.-3.9.), a to hneď v hlavnej súťaži.

slovakia

left justify in out

Pod jeho výrobu sa podpísali aj slovenskí producenti.

 

"Snímka Milosť bola vybraná ako jedna z 23, ktoré boli na 42. ročník prestížneho festivalu kvalifikované. Tešiť sa z tohto úspechu môžu aj Slováci, film totiž vznikol v poľsko-slovensko-českej koprodukcii," informovala PR manažérka Martina Pašteková s tým, že slovenskú časť reprezentujú producenti Marek Urban a Ivan Ostrochovský zo spoločnosti sentimentalfilm.

 

Dielo Kolskeho sa odohráva v období povojnového Poľska a rozpráva smutný príbeh rodičov, ktorí začínajú svoju poslednú cestu za synom. Na jeseň v roku 1946 je syn Hany a Jakuba Waclaw "Odrowaz" Szewczyk zastrelený tajnou políciou. Tým však ich utrpenie nekončí, mŕtve telo je niekoľkokrát vykopané, čím sa znesväcuje. Hana s Jakubom sa rozhodnú poskytnúť svojmu synovi dôstojný pohreb na Paclawskej kalvárii, ktorá je vzdialená 500 kilometrov.

 

Ich putovanie po krajine zmietanej povojnovou nočnou morou sa stáva metaforickou cestou do hĺbky ľudskej duše a pokusom zmeniť svet, v ktorom sa susedia obracajú proti sebe a kde sa aj najväčší nepriateľ môže stať neočakávaným spojencom. "Tento silný príbeh je rozprávaný z pohľadu ich vnuka Jana. Na Slovensku ho budú môcť diváci vidieť už začiatkom roka 2019," dodala Pašteková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona