Pod Dubňom sa v 3.kolo predstaví Slovan, Griga proti bývalému klubu

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:39 • 2 min
Pod Dubňom sa v 3.kolo predstaví Slovan, Griga proti bývalému klubu

Pod Dubňom sa v 3.kolo predstaví Slovan, Griga proti bývalému klubu

slovakia

left justify in out

img

Tretie kolo futbalovej Corgoň ligy 2011/2012 ponúkne v sobotu šláger medzi MŠK Žilina a majstrovským Slovanom Bratislava. Kolo skompletizujú v nedeľu dva zápasy Trnavy a Senice, ktoré mali vo štvrtok povinnosti v Európskej lige UEFA. Seničania pri ich debute v pohárovej Európe prehrali na pôde rakúskeho Red Bull Salzburg 0:1, Trnava stratila výhru v Sofii s Levski v posledných minútach zápasu po prehre 1:2.
      Slovan je lídrom ligy, vyhral oba doterajšie zápasy v domácom prostredí s nováčikom z Trenčína aj senickým vicemajstrom. Žilinčania ho ale chcú zastaviť. "Očakávam, že to bude zaujímavý zápas. Vyhovuje nám, že privítame súpera, ktorý bude chcieť hrať futbal a nebude myslieť len na deštrukciu. Rozbehnutých belasých sa pokúsime zastaviť. Urobíme maximum pre víťazstvo, aby sme nestratili kontakt na konkurentov. Plný bodový zisk by nám pomohol po každej stránke. Verím, že nás diváci budú podporovať aspoň tak ako proti Reykjavíku a že sa strelecky presadíme," povedal pre klubový web útočník Žiliny Tomáš Majtán.
      Dukla Banská Bystrica hostí Košice a tréner "vojakov" Štefan Zaťko očakáva náročnú prekážku. "Košice sú disciplinovaný súper, ktorý hrá zo zabezpečenej obrany s rýchlym prechodom do útoku, na čo využíva viacero pohyblivých malých hráčov, ktorí sa dostávajú do nebezpečných protiútokov. Videl som Košice v Žiline, kde podali slušný výkon. Nečaká nás ľahký súper, ale myslím si, že kvalita nášho mužstva sa ukáže. Musí v tom byť agresivita a dôraz v osobných súbojoch. Nesmieme im dať priestor na prechodovú fázu. Nepochybujem, že si vypracujeme gólové príležitosti, ale bude dôležité, aby sme ich premenili a čím skôr sa dostali do vedenia. Potom sa naše mužstvo rýchlejšie upokojí a lepšie sa nám hrá," cituje Zaťka klubový web.
      V sobotu ešte ViOn Zlaté Moravce hostí DAC Dunajskú Stredu. Domáci vyhrali oba prvé zápasy, naopak tím Štefana Horného má na konte dve prehry. V nedeľu sa senické mužstvo Stanislava Grigu musí preorientovať opäť na ligu v súboji s Trenčínom. Griga je bývalým trénerom Trenčína, vtedajšiu Ozetu viedol v rokoch 1996 až 1998 a vytiahol ju do najvyššej súťaže, kde s ňou potom v úvodnej sezóne obsadil štvrté miesto. Trnavský Spartak privíta Tatran Prešov, na tribúnach sa dá po tragickej smrti fanúšika v Srbsku na ceste do Sofie na EL očakávať smútočné choreo. Abonenti DIGI Sportu si môžu duel pozrieť aj v priamom prenose.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies