Pod Dubňom šláger 17. kola, Žilina aj o jesenný primát

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:38 • 2 min
Pod Dubňom šláger 17. kola, Žilina aj o jesenný primát

BRATISLAVA - Víkendový program 17. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ponúkne aj súboj dvoch najúspešnejších klubov v novodobej ére samostatnej SR. Hráči šesťnásobného majstra MŠK Žilina nastúpia v sobotu 26. novembra od 17.00 h proti tímu ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa pýši ôsmimi majstrovskými trofejami. Pod Dubňom pôjde o duel súčasného lídra tabuľkového poradia s tretím mužstvom klasifikácie. Žilinský klub má momentálne o deväť bodov viac ako bratislavský (41, resp. 32 b.), medzi nimi ako druhý tím poradia Fortuna ligy figuruje ŽP Šport Podbrezová so sedembodovým mankom na MŠK.

slovakia

left justify in out

V prípade sobotňajšieho víťazstva zverenci 41-ročného trénera Adriána Guľu s definitívnou platnosťou prezimujú na čele fortunaligovej tabuľky. Do konca jesene odohrajú Žilinčania tri duely, všetky na domácom ihrisku (okrem soboty ešte aj 3. decembra proti úradujúcemu majstrovi AS Trenčín a 11. 12. s Michalovcami, pozn.). "Nečaká nás nič ľahké, ale verím, že teraz proti Slovanu a potom aj s ďalšími dvoma kvalitnými protivníkmi získame plný počet bodov a záver jesene si užijeme," vyjadril sa pre Žilinský večerník jesenný oporný pilier MŠK Filip Hlohovský a pokračoval: "Tešíme sa, že všetky duely odohráme doma, na rýchlom a dobrom povrchu, ktorý vyhovuje nášmu technickému futbalu. Verím, že výborní fanúšikovia, ktorí nás povzbudzujú v domácich stretnutiach i tých na súperovej pôde, prídu v hojnom počte, pomôžu nám a my sa im odvďačíme dobrou hrou a priaznivými výsledkami."

 

K ďalším úspešným rezultátom by mal žilinské mužstvo potiahnuť aj Hlohovský, s 10 gólmi najlepší strelec tejto sezóny Fortuna ligy. "Pre mňa je to najviac presných zásahov, čo som strelil v najvyššej súťaži. Teší ma to a dúfam, že sa nezastavím iba na tej desiatke, ale pôjde to aj ďalej a pomôžem mužstvu. Góly sa dávajú ľahšie, keď je v tíme pohoda. Všetko je však aj o tréningu. Ak sa v ňom na sto percent koncentrujeme na streľbu a všetko ostatné, potom aj v zápase je to jednoduchšie," vyjadril sa 28-ročný technicky dobre vybavený krídelník.

 

Futbalisti Žiliny z ostatných desiatich stretnutí najvyššej súťaže získali až 28 bodov (bilancia: 9 - 1 - 0, skóre 31:4), nezvíťazili len 30. októbra v Prešove proti nováčikovi 1. FC Tatran (1:1) v rámci 14. kola Fortuna ligy. Pred týždňom zdolali v Myjave domáci Spartak 2:1, keď skórovali Denis Vavro a Michal Škvarka, prvý menovaný navyše nepremenil pokutový kop. Napriek skvelej bilancii v žilinskom klube zatiaľ nahlas nehovoria o titule. "Vnímame, keď naši fanúšikovia skandujú slovo ´majstri´, je to pekné. Ešte krajšie však bude, keď to budú kričať až po poslednom kole tejto sezóny. Koniec súťaže je ďaleko, my musíme naďalej tvrdo pracovať a koncentrovať sa iba na naše výkony," citoval portál fortunaliga.sk slová spomenutého 20-ročného stopéra Denisa Vavra.

 

Futbalistom Slovana Bratislava sa však v poslednom období tiež herne i výsledkovo darí. "Belasí" zvíťazili v ostatných šiestich ligových stretnutiach, s dvoma vystúpeniami v domácom pohári Slovnaft Cupe ťahajú osemzápasovú "trojbodovú" šnúru. Naposledy vo Fortuna lige zaváhali pred dvoma mesiacmi 24. septembra v Trenčíne s AS (1:2) v 10. kole. V generálke na súboj v Žiline si zverenci 39-ročného srbského trénera Ivana Vukomanoviča minulý týždeň poradili na Pasienkoch s MFK Ružomberok 2:1, hoci prehrávali. Potom však Seydouba Soumah premenil dva pokutové kopy a otočil nepriaznivý stav. "Ideme od zápasu k zápasu a ten najbližší duel je pre nás ten najdôležitejší. Na Žilinu sme sa zodpovedne pripravovali a pocestujeme tam s cieľom získať tri body," skonštatoval na klubovom webe spomenutý 25-ročný guinejský reprezentant, ktorý naháňa 10-gólového Žilinčana Hlohovského v poradí strelcov: momentálne je s deviatimi presnými zásahmi druhý medzi kanoniermi.

 

Ofenzívny stredopoliar ŠK Slovan Seydouba Soumah sa pričinil aj o dosiaľ jedinú prehru MŠK Žilina v tomto ročníku najvyššej súťaže: 20. augusta rozhodol na Pasienkoch v 67. min o tesnom víťazstve bratislavského tímu 1:0 v zápase 6. kola.

 

Dobrú formu má aj krídelník "belasých" Mitchell Stuart Schet. "V každom zápase hráme všetci naplno až do konca, máme dobrú kondíciu a dostatočne natrénované. Stretnutia rozhodujeme v náš prospech v záveroch duelov, ako aj naposledy proti Ružomberku. Tam sme ukázali charakter, keď sa nám podarilo otočiť nepriaznivý stav v poslednej desaťminútovke," vyhlásil pre klubový web 28-ročný holandský ofenzívny univerzál Schet, ktorý je pred sobotňajším šlágrom v Žiline optimista: "Myslím si, že tajomstvo našej víťaznej série spočíva v tom, že hráme ako tím a bojujeme jeden za druhého. Zápas v Žiline musíme vyhrať. Chceme získať tri body, aby sme ich ešte v zostávajúcom priebehu sezóny mohli ponaháňať v boji o prvé miesto tabuľky."

 

Duel 17. kola Fortuna ligy MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava rozhoduje ako hlavný arbiter Dušan Sedlák, na čiarach mu budú pomáhať Martin Balko a Miroslav Benko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies