Pod bratislavským Kamzíkom sa bude dať parkovať už len na dvoch miestach

NETKY.SK • 24 Apríl 2019, 15:50 • 2 min
Pod bratislavským Kamzíkom sa bude dať parkovať už len na dvoch miestach

BRATISLAVA - Organizácia Mestské lesy v Bratislave ruší parkovanie na Kamzíku medzi autobusovou zastávkou a bufetmi. Rozhodnutie prišlo po dôkladnej porade s odborníkmi, políciou či po niekoľkých sťažnostiach zo strany domácich či návštevníkov.

slovakia

left justify in out

K takémuto radikálnemu kroku prišlo po tom, ako cez voľné dni a víkendy dochádzalo ku konfliktom medzi pešími, cyklistami a parkujúcimi autami. Situácia sa podľa kompetentných mohla vyriešiť len takýmto spôsobom.

 

"Miesta, na ktorých parkujú autá po okraji cesty, sú lesnými pozemkami. Parkovanie tu nikdy nebolo povolené, plánované ani vhodné, avšak zo zvyku sa tolerovalo," priblížila mestská organizácia.

 

img

 

Autá, ktoré parkovali na tmto mieste, blokovali podľa organizácie prístupovú cestu do lesoparku. V prípade požiaru či úrazu sa sem záchranné zložky mali problém dostať, pretože neprešli pomedzi zaparkované autá. "Posledný prípad sa stal túto zimu, našťastie nešlo o ohrozenie života," podotkli Mestské lesy v Bratislave.

 

img

 

Aj naďalej sa však bude dať parkovať pri reštaurácii a na dolnom parkovisku. Cez pracovné dni tieto parkovacie miesta spravidla stačia. "Cez víkendy je možné využiť posilnenú linku elektrobusu 144, ktorá už nadväzuje na každú linku trolejbusu 203," spresnila organizácia.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V hre života môžeš len vyhrať! #bratislava #kamzik #schoppa

Príspevok, ktorý zdieľa jOŽIn prUŽina (@jozinpruzina),

 

Organizácia totiž plánuje do budúcna cestu zmeniť na promenádu pre peších a cyklistov. Na Kamzíku sa okrem toho rozbiehajú aj drobné zmeny. "Opravujeme a osádzame nové lavičky, odstraňujeme vizuálny smog, staré betóny a odpady ešte z dôb socializmu," uviedla organizácia.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona