Počúvajte vlastné telo

NETKY.SK • 21 September 2017, 16:03 • 2 min
Počúvajte vlastné telo

BRATISLAVA - Poznáte ten pocit, keď vás prepadne chuť na niečo sladké alebo napríklad na čipsy či čerstvé pečivo? Možno vášmu telu niečo chýba a ono to dobre vie. Ale vždy existuje lepšia možnosť ako zjesť na posedenie tonu čokolády.

slovakia

left justify in out

Chuť na SLADKÉ

Práve keď sa snažíte jesť zdravo vaš telo sa chová, ako keby skúšalo vašu vytrvalosť. Raz dostanete chuť na čokoládu, inokedy na zákusok či cukríky. Vášmu telo možno chýba síra alebo tryptofan. Namiesto nezdravých sladkostí si radšej dajte brokolicu, fazuľu, brusnice alebo hrozno.

 

obrazok

 

Chuť na PEČIVO

Máte obrovskú chuť na čerstvý chleba alebo bagetu? To môže byť nepríjemné, keď sa snažíte vo svojej strave vynechávať lepok. Lepok ale nebude kameňom úrazu, telo chce skôr dusík. Ten nájdete prevážne v strukovinách. Ak nepatria medzi vaše obľúbené potraviny potom vyskúšajte šampiňóny, ovos alebo špenát.

 

obrazok

 

Chuť na SLANÉ

S čipsami, orieškami alebo s akoukoľvek slanou dobrotou ej to ťažké z toho hľadiska, že neskončíte iba pri jednom kúsku. Preto je možno lepšie s tým nezačínať a zistiť, čo vás neprekonateľnej chute zbaví. Od chute na slané pohostenie vás zachránia paradajky, zeler, olivy, ľadový šalát alebo morské riasy.

 

obrazok

 

Chuť na PERLIVÉ NÁPOJE

Dokonca ani perlivá voda nie je z najvhodnejších alternatív, keď vás prepadne chuť na perlivé nápoje. Vášmu telu chýba vápnik. Namiesto sladených nápojov, ktoré vášmu telu škoda zvoľte radšej napríklad špenát, brokolicu alebo sézam.


obrazok

 

Chuť na ALKOHOL

Nemusíte si vyčítať, keď dostanete chuť na alkohol. Ten ale vaše telo zaručene nepotrebuje. Možno je to len vaša myseľ, ktorá túži po uvoľnení. Vaše telo má asi nedostatok vápniku, bielkovín alebo horčíka. Tie nájdete v kapuste, borokolici alebo v banánoch.

 

obrazok

 

Chuť na KÁVU

Ste šťastný človek, ak vás z hore spomínanými prepadnutiami chute napadne práve tá na kávu. Je to asi najzdravšia možnosť. Ak si doprajete kvalitnú kávu, ale nie príliš často pomôže to vášmu tráveniu. Ničmejen telo si môže tiež žiadať fosforečnany alebo železo. Vyskúšajte orechy, višne alebo cibuľu.

 

obrazok
 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona