Počty migrantov prichádzajúcich do Grécka posledné dni zostávajú nízke

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:59 • 2 min
Počty migrantov prichádzajúcich do Grécka posledné dni zostávajú nízke

ATÉNY - Počty nelegálnych migrantov prichádzajúcich z Turecka do Grécka zostávali na nízkej úrovni aj v posledných dňoch. Podľa údajov príslušného gréckeho štábu, ktoré prevzala dnes agentúra DPA, sa priplavilo na grécke ostrovy od piatka len 138 osôb.

slovakia

left justify in out

Ešte v marci podľa DPA dosahoval denný priemer na tejto trase takmer 900 migrantov, zatiaľ čo vo februári zaznamenané počty prekračovali dvojtisícovú hranicu.


Prílev migrantov na grécke ostrovy poľavil po 20. marci, keď vstúpila do platnosti dohoda medzi EÚ a Tureckom o navracaní nelegálnych migrantov. Denným priemerom v apríli bolo 115 osôb.
"Turecko tento pakt vo všeobecnosti dodržiava," potvrdil dnes DPA nemenovaný dôstojník gréckej pobrežnej stráže. Agentúra dodáva, že na základe marcovej dohody bolo doteraz poslaných naspäť do Turecka necelých 400 migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies