Poctu Davidovi Bowiemu vzdal z vesmíru aj britský astronaut Tom Peake

NETKY.SK • 11 Január 2016, 13:21 • 2 min
Poctu Davidovi Bowiemu vzdal z vesmíru aj britský astronaut Tom Peake

LONDÝN - Poctu spevákovi Davidovi Bowiemu, ktorý zomrel v nedeľu vo veku 69 rokov, vzdal dnes prostredníctvom svojho konta na Twitteri aj britský astronaut Tim Peake, ktorý je jedným z členov aktuálnej posádky Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS). Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Zmocnil sa ma zármutok, keď som sa dozvedel, že David Bowie prehral svoj boj s rakovinou - jeho hudba bola pre mnohých inšpiráciou," napísal na Twitteri Peake.

 

 

 

Vesmír Bowieho fascinoval od čias jeho prvého veľkého hitu nazvaného Space Oddity, ktorý naspieval v roku 1969, teda v čase, keď sa uskutočnilo prvé pristátie človeka na Mesiaci. Text piesne zachytáva príbeh Majora Toma, ktorý "sedí vo svojej plechovke vysoko nad svetom".

 

Skladba sa do povedomia verejnosti dostala opäť v roku 2013, keď ju krúžiac po obežnej dráhe Zeme zahral na gitare vtedajší veliteľ ISS, kanadský astronaut Chris Hadfield.

 

Jeho videoklip videli na internete milióny ľudí a Hadfieldovu interpretáciu svojej skladby schválil aj sám Bowie. Ten o nej vyhlásil, že ide o najdojímavejšiu verziu tejto pesničky, aká kedy vznikla".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies