Poctivý nálezca vrátil tašku s viac než miliónom korún

NETKY.SK • 30 November 2015, 15:56 • 2 min
Poctivý nálezca vrátil tašku s viac než miliónom korún

PRAHA - Tašku s vyše miliónom českých korún priniesol v piatok na karlovarskú stanicu mestskej polície poctivý nálezca. Peňažná suma v igelitovej taške strážnikov prekvapila. Imanie sa ešte v ten istý večer vrátilo právoplatnému majiteľovi, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Muž prišiel na stanicu v piatok okolo jedenástej večer," uviedol Marcel Vlasák, veliteľ karlovarskej mestskej polície. Strážnikom vysvetlil, že tašku, v ktorej sa popri ďalších veciach nachádzalo takmer 1,2 milióna korún, našiel pri návrate z reštaurácie.

 

Strážnika z operačného strediska mestskej polície prekvapilo, keď nálezca vybral z tašky takú vysokú hotovosť. "V tej chvíli okamžite volal kolegom zo štátnej polície. Tí už mali stratu peňazí nahlásenú," opísal Vlasák situáciu z piatkového večera.

 

"Majiteľ peňazí sa obrátil na Políciu Českej republiky. Prípadom sme sa bezprostredne začali intenzívne zaoberať," potvrdila Kateřina Böhmová, hovorkyňa karlovarských policajtov. Vďaka poctivému nálezcovi si šťastný majiteľ mohol od policajtov ešte v ten istý večer prevziať celú sumu.

 

Muž, ktorý peniaze našiel, má zo zákona nárok na desaťpercentné nálezné. "Jeho vyplatenie však my neriešime. Je to na dohode majiteľa peňazí a nálezcu," spresnila hovorkyňa. Ak sa nedohodnú, má poctivec šancu vymáhať nálezné súdnou cestou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies