Pocta pre Hossu a Handzuša: Obama prijal v Bielom dome víťazov Stanleyho pohára

NETKY.SK • 5 November 2013, 08:00 • 2 min
Pocta pre Hossu a Handzuša: Obama prijal v Bielom dome víťazov Stanleyho pohára

WASHINGTON - Slovenskí hokejisti Marián Hossa a Michal Handzuš a ich spoluhráči z klubu NHL Chicago Blackhawks sa stretli v pondelok s americkým prezidentom Barackom Obamom.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatdvaročný rodák z Honolulu na Havajských ostrovoch, ktorý je 44. prezidentom USA, prijal víťazov Stanleyho pohára v rámci tradičnej ceremónie v Bielom dome. Obama ocenil víťazný tím, ktorého súčasťou boli aj Hossa s Handzušom. Stretnutie sa uskutočnolo o 20.00 h SEČ.

"Všetci sa usaďte, prosím. Je mojou veľkou cťou opäť privítať hráčov Chicago Blackhawks v Bielom dome," uviedol na začiatku svojej reči na počesť "jastrabov" Barack Obama. 

Marián Hossa zavítal do Bieleho domu druhýkrát, Michal Handzuš premiérovo. Obaja stáli pri prijatí v rade za americkým prezidentom, ktorý pri prejave zakrýval Hossovu postavu. Obama mal zo stretnutia s hráčmi Chicaga radosť. V tomto meste študoval a je fanúšikom všetkých tamojších klubov. "Od vymenovania za prezidenta USA som prijal mnoho športových klubov. Boli z Bostonu, New Yorku Pittsburghu či Miami. Len jediný bol z Chicaga, boli to Blackhawks. A hneď dvakrát. Majstrovské tituly patria do Chicaga," pripomenul Obama, ktorý sa s členmi Blackhawks stretol už po triumfe v roku 2010.

Hráči Chicaga okrem návštevy Bieleho domu absolvujú počas pobytu vo Washingtone aj stretnutie s vojnovými veteránmi v armádnej nemocnici. Americký prezident už tradične prijíma víťazov hlavných profesionálnych športových súťaží. S hráčmi Blackhawks už mal tú česť po ich triumfe v roku 2010. Informácie zverejnil klubový web NHL.com. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona