Pocta pre Eminema: Ako prvý rapper vystúpi na štadióne Wembley

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 09:44 • 2 min
Pocta pre Eminema: Ako prvý rapper vystúpi na štadióne Wembley

LONDÝN - Eminem vystúpi 11. júla v londýnskom Wembley, čím sa stane vôbec prvým rapperom, ktorý odohrá koncert na tomto štadióne.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný rapper to oznámil v pondelok v rozhovore pre BBC Radio 1, pričom dodal, že pôvodne chcel vystúpiť v Hyde Parku. Eminem taktiež prezradil, že momentálne nemá v pláne absolvovať žiadne dlhšie turné, radšej sa chce zameriavať na samostatné veľké koncerty. "Nevravím, že už nikdy nevyrazím na ďalšie turné, ale teraz mi to lepšie vyhovuje takto," vysvetlil rapper, ktorého na koncertoch aktuálne sprevádza kapela. "Je to určite lepšie, prináša to vystúpeniam nový rozmer. Je to úplne iná energia, je to hlučnejšie a výbušnejšie," dodal.

 

Eminem, vlastným menom Marshall Bruce Mathers III., debutoval v roku 1996 albumom Infinite, ktorý mu však úspech nepriniesol. Známym sa stal až o tri roky neskôr po vydaní The Slim Shady LP, ktorý obsahoval hit My Name Is alebo skladbu Role Model. Nasledovali nahrávky The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002), Encore (2004), Relapse (2009), Recovery (2010) a The Marshall Mathers LP 2 (2013). Okrem toho je členom formácií D12 a Bad Meets Evil - s D12 má na konte štúdiovky Devil's Night (2001) a D12 World (2004), s Bad Meets Evil zas EP Hell: The Sequel (2011). Eminem predal na celom svete viac ako 115 miliónov kópií nahrávok, je držiteľom 13 cien Grammy a v roku 2003 získal Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň za skladbu Lose Yourself zo snímky 8. míľa (2002), v ktorej si aj zahral. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies