Pocta Demitrovi s veľkolepým charakterom, Šťastný: Projekt bude úspešný

NETKY.SK • 18 August 2014, 15:37 • 2 min
Pocta Demitrovi s veľkolepým charakterom, Šťastný: Projekt bude úspešný

BRATISLAVA - Množstvo slovenských a amerických hokejových legiend si už v najbližších dňoch uctí pamiatku tragicky zosnulého Pavla Demitru. Všetci nastúpia proti sebe na troch rôznych štadiónoch v rámci charitatívnych exhibícií, ktorých benefičný charakter má pomôcť k rozvoju mladých talentov. Na ľade sa tak predstavia veteráni niekoľkých generácií St. Louis Blues ako aj v súčasnosti elitný výber slovenských hokejistov.

slovakia

left justify in out

S myšlienkou na uctenie si pamiatky tragicky zosnulého Pavla Demitru prišli jeho bývalí spoluhráči zo zámorskej NHL. "Návrh prišiel od chlapcov zo St. Louis. Poverili ma zorganizovať túto vec na Slovensku. Bolo to náročné, ale rozhodli sme sa, že do toho pôjdeme. Chceme si uctiť Paľa dôstojným spôsobom a hodným jeho mena," uviedol na úvod za organizátorov Peter Šťastný. 

 

Celé podujatie bude mať benefičný charakter a jeho hlavným cieľom bude podpora mladých hokejových talentov. "Všetky výdavky máme vykryté a vyzbierané prostriedky z každého predaného lístka pôjdu na podporu mládeže. Najväčšiu čiastku zinkasuje Základná škola Pavla Demitru v Dubnici nad Váhom, ktorej súčasťou sú hokejové triedy. Máme navyše prísľub hokejových výstrojov pre 100 mladých hokejistov. Už teraz vieme, že projekt bude úspešný. Od nás závisí len to, do akej miery," dodal Šťastný.

 

Ako prví si bývalé aj súčasné hokejové legendy budú môcť vychutnať diváci v Poprade, kde v stredu štartuje celé podujatie. O dva dni neskôr sa výprava presunie do Trenčína a v sobotu bude hostiť tretí exhibičný duel bratislavská Slovnaft aréna. "Ľudia uvidia niečo, čo ešte nevideli. Všetko robíme preto, aby akcia bola na úrovni. Bude mať taký rozmer a charakter, aký si meno a osobnosť Paľa Demitru zaslúži. Kohokoľvek sme oslovili, nikto nezaváhal ani na sekundu. To si veľmi vážime," dodal člen organizačného výboru Marián Bezák.

 

V drese St. Louis Alumni sa tak predstavia veteráni zámorského klubu, ktorí v minulosti hrávali s Demitrom v jednom tíme alebo sa s ním poznali. Na Slovensko by mali všetci spoločne priletieť v utorok ráno. "Máme informácie, že celá výprava v pondelok odletela zo St. Louis. Získali sme súhlas veľkého množstva elitných hráčov zo 70-tych, 80-tych či 90-tych rokov, ale aj zo súčasnosti. Oslovili sme teda aj mladších hráčov a zvýšili pestrosť celého výberu," ozrejmil Šťastný.

 

Následne predstavil aj zloženie Slovak Stars: "Bude tu šanca vidieť prvý útok z kedysi slávneho "dream teamu" slovenskej reprezentácie. Ja nastúpim v jednom útoku s bratom Antonom a Petrom Bondrom. Všetko nasvedčuje tomu, že by sme mohli dať dokopy aj celú formáciu s obrancami Jergušom Bačom a  Miroslavom Marcinkom. K dispozícii ale budú aj súčasní skvelí hokejisti ako Ľubomír Višňovský, Zdeno Chára či Richard Lintner a z útočníkov aj Miro Šatan, Braňo Jánoš, Arne Kroták, Marián Gáborík či mnohí ďalší. V hre je ešte aj účasť českého útočníka Petra Nedvěda."

 

Hviezdne hokejové predstavenia prinesú so sebou aj mnoho zaujímavostí. Všetci hráči nastúpia so svojimi obľúbenými číslami, navyše viacerí aj s kapitánskym "céčkom" na drese. V jednom tíme sa takto spoločne predstavia aj Miroslav Šatan a Zdeno Chára. "Budeme mať hneď niekoľko kapitánov. Každý hokejista bude hrať s tým, čo ho charakterizovalo, a preto aj Zdeno s Mirom budú mať 'céčko' na drese. Americkú aj slovenskú hymnu na všetkých troch štadiónoch odspieva Miroslav Dvorský. Na čistotu hry budú dohliadať aj renomovaní rozhodcovia ako napríklad Ján Čaprnka či Jaroslav Marušin," doplnil organizačný výbor.
      

Hoci majú všetky tri duely predovšetkým exhibičný charakter, na ľade sa predstaví množstvo súťaživých typov. "Na výsledku nezáleží, nechcem ani nič projektovať. V prvom rade je to exhibícia, a potom priateľský duel. V kategórii Alumni, teda veteránov, sú dokonca príklepy a hra do tela zakázané. Emócie sú v hre stále, charaktery hráčov sa však nemenia. Verím, že k ničomu nerozumnému nepríde," dodal Peter Šťastný.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies