Počítanie obetí pokračuje: Zrútená továreň zabila už viac ako 700 ľudí

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 10:17 • 2 min
Počítanie obetí pokračuje: Zrútená továreň zabila už viac ako 700 ľudí

DHÁKA - Na 705 mŕtvych stúpla dnes oficiálna bilancia obetí zrútenej osemposchodovej budovy pri bangladéšskej metropole Dháka. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Budova Rana Plaza v meste Savar, v ktorej sídlilo päť textilných závodov, sa zrútila 24. apríla. Zranenia utrpelo viac než 2400 ľudí a desiatky ďalších sú naďalej nezvestné. Záchranári stále pátrajú v troskách po ďalších telách.

Stovky pracovníkov odevných tovární sídliacich v Rana Plaza, ktorí prežili, zablokovali dnes dôležitú diaľnicu na predmestí Dháky a dožadovali sa vyplatenia miezd a ďalších benefitov. Do rokovaní o nevyplatených mzdách sa zapojili aj bangladéšske úrady.  

K zrúteniu budovy podľa vyšetrovateľov prispeli tri nelegálne postavené poschodia, nekvalitné stavebné materiály, ako aj vibrácie z elektrických generátorov a tisícov šijacích strojov. 

Toto nešťastie je najhorším, aké doposiaľ postihlo odevný priemysel v Bangladéši. Továrne v Savare zásobujú maloobchodníkov po celom svete vrátane západných krajín. Bangladéšsky odevný priemysel bol v roku 2011 po Číne a Taliansku tretím najväčším na svete a v ostatnom desaťročí sa prudko rozvíjal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies