Počítač hlavného vatikánskeho účtovníka čelil kybernetickému útoku

NETKY.SK • 31 Október 2015, 17:25 • 2 min
Počítač hlavného vatikánskeho účtovníka čelil kybernetickému útoku

RÍM - Neznámi hackeri zaútočili na počítač vatikánskeho účtovníka Libera Miloneho, ktorý bol poverený úlohou dať do poriadku účtovné knihy Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na talianske médiá.

 

Na údajný kybernetický útok políciu upozornil samotný Milone, ktorého pápež František v júni vymenoval do funkcie prvého vatikánskeho generálneho audítora, napísal turínsky denník La Stampa.

 

Denník dodal, že už prípad začal vyšetrovať vatikánsky žandársky zbor. Vynárajú sa pritom podozrenia, že by za útokom mohol stáť aj niekto priamo z Vatikánu, ktorý sa však doposiaľ k tejto správe nevyjadril.

 

František pozíciu audítora vytvoril v rámci sľubovaných zmien v Rímskej kúrii, ústrednom administratívnom a súdnom orgáne Svätej stolice. Milone v rámci svojich kompetencii mohol vykonať audit akejkoľvek účtovných kníh akéhokoľvek spomedzi vatikánskych úradov.

 

Na budúci týždeň majú dvaja talianski novinári zverejniť knihy vychádzajúce z dôverných dokumentov, ktoré by údajne mali odhaliť rozsah plytvania vatikánskymi financiami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies