Počiatek: Štúdiu k obchvatu Bratislavy zverejníme ešte tento týždeň

NETKY.SK • 14 Január 2015, 15:26 • 2 min
Počiatek: Štúdiu k obchvatu Bratislavy zverejníme ešte tento týždeň

BRATISLAVA - Štúdiu realizovateľnosti k obchvatu Bratislavy zverejní ministerstvo dopravy v plnom rozsahu ešte tento týždeň. Po dnešnom rokovaní vlády to uviedol šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Štúdiu chce zverejniť ešte predtým, ako bude o projekte rokovať vláda. "Práve preto, aby sa s ňou mohla verejnosť oboznamovať," opísal Počiatek. Dostupná by mala byť na internetových stránkach obchvatbratislavy.sk a d4r7.sk. Zároveň ministerstvo plánuje na túto tému aj odborný seminár.
     

Ešte pred Vianocami totiž rezort dopravy informoval o výsledku štúdie, podľa ktorého je obchvat Bratislavy výhodné stavať formou PPP projektu (projektu verejno-súkromného partnerstva). Definitívne však o tom musí rozhodnúť vláda.
     

Počiatek si myslí, že k takýmto veľkým a komplikovaným projektom treba zverejňovať všetko, čo existuje. "Nakoniec, viac hláv, viac rozumu. Môže sa stať, že niekto v nej nájde niečo, čo bude treba zmodifikovať. Na to sme pripravení," priblížil minister.
     

Samotný poradca ministerstva k tomuto projektu pritom podľa Počiatka zverejnenie štúdie v plnom rozsahu úplne neodporúčal. Sú v nej totiž pasáže, ktoré by mohli dávať až priveľa informácií potenciálom uchádzačom o zákazku. "Napriek tomu, my si myslíme, že je to lepší prístup. Pretože v konečnom dôsledku budú musieť aj tak všetci o ňu bojovať v transparentnej súťaži," dodal šéf rezortu dopravy.
     

So začatím výstavby obchvatu hlavného mesta počíta ministerstvo dopravy na prelome rokov 2015 a 2016. Dokončený by mal byť po štyroch rokoch výstavby. Túto časť obchvatu by mala tvoriť časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Konkrétne to budú úseky D4 Jarovce – Ivanka Sever a Ivanka Sever – Rača spolu s úsekmi R7 Prievoz – Ketelec, Ketelec – Dunajská Lužná a Dunajská Lužná – Holice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies