Počiatek si vie predstaviť, že by cestovný ruch prešiel pod iné ministerstvo

NETKY.SK • 27 Február 2016, 10:51 • 2 min
Počiatek si vie predstaviť, že by cestovný ruch prešiel pod iné ministerstvo

BRATISLAVA - Šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) si vie predstaviť, že by cestovný ruch prešiel pod iné, menšie ministerstvo.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že možno by to aj malo zmysel, pretože ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a turizmu ako dnes je, je gigantické ministerstvo," priblížil Počiatek v rozhovore pre TASR. V súčasnosti podľa jeho slov spadá pod rezort dopravy 55.000 ľudí a spravuje obrovské množstvo agendy. "My nemáme žiadnu zvyšnú kapacitu na nič iné. Takže možno by nebol zlý nápad, keby ministerstvo, ktoré má výkonovú rezervu, prevzalo túto agendu," dodal Počiatek.

 

Doplnil však, že ministerstvo dopravy sa nebráni pokračovať v tom, čo robí. "Ale ak niekto príde s ešte dynamickejším modelom, prečo nie," konštatoval minister.

 

V minulosti už patril cestovný ruch napríklad pod rezort hospodárstva. O tom, že by turizmus mohol v budúcnosti spadať pod niektoré z menších ministerstiev, napríklad hospodárstva alebo kultúry, hovoril v januári tohto roku aj minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies