Počiatek schválil presun vyše 30 miliónov eur v rámci rozpočtu fondu

NETKY.SK • 17 Október 2014, 14:28 • 2 min
Počiatek schválil presun vyše 30 miliónov eur v rámci rozpočtu fondu

BRATISLAVA - Minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR Ján Počiatek (Smer-SD) schválil zmenu rozpočtu Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na rok 2014.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informoval hovorca fondu Rastislav Lackovič.
     

S návrhom na úpravu rozpočtu sa na šéfa rezortu obrátil fond v záujme uspokojenia čo najväčšieho počtu žiadateľov o štátnu podporu. V rámci rozpočtu ŠFRB sa tak presunú prostriedky z účelov, kde ich je prebytok, na tie žiadanejšie, bez vplyvu na štátny rozpočet.
     

Na účel obnovy bytovej budovy, o ktorý je podľa Lackoviča každoročne najväčší záujem žiadateľov, sa presunie 29,2 milióna eur. Na obstaranie bytu do vlastníctva fyzickej osoby pôjde ďalších 1,3 milióna eur a na obnovu zariadenia sociálnych služieb sa použije dodatočných 38.500 eur. Celkovo bude v rámci rozpočtu fondu presunutých 30,6 milióna eur.
     

ŠFRB tento rok hospodári so sumou vyše 186,3 milióna eur. Z celkového počtu 936 doručených žiadostí o podporu doteraz posúdil 853 a úvery priznal 609 žiadateľom. Do konca roka má z rozpočtu k dispozícii ešte približne 11,3 milióna eur.
     

Štátny fond rozvoja bývania zabezpečuje podporu v oblasti bytovej politiky a zefektívnenia existujúceho systému podpory bývania, ktorá sa realizuje v prevažnej miere formou poskytovania výhodných dlhodobých úverov. Slúži najmä na vytváranie výhodných podmienok pre obstarávanie nájomného bývania pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, cielenú obnovu bytového fondu, zvýšenie efektívnosti podpory bývania a využitie prostriedkov štrukturálnych fondov Európskej únie (EÚ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies