Počiatek: S prezidentom sme diskutovali o prípravách výstavby D4 a R7

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:49 • 2 min
Počiatek: S prezidentom sme diskutovali o prípravách výstavby D4 a R7

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Počiatek sa dnes stretol s prezidentom SR Andrejom Kiskom. Diskutovali o prípravách výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

slovakia

left justify in out

"Rozhovor sme venovali dvom témam. Jednou z nich bol infraštruktúrny projekt D4 a R7. Venovali sme sa tomu, aký očakávame priebeh samotnej súťaže a čo všetko v rámci tohto projektu treba urobiť," povedal pre TASR po skončení stretnutia Počiatek. Rezort dopravy totiž už vyhlásil súťaž na výstavbu obchvatu Bratislavy formou PPP projektu (projektu verejno-súkromného partnerstva).

 

Šéf rezortu dopravy tiež priblížil, že prezidenta zaujímalo aj to, aké sú ďalšie možnosti financovania celej cestnej infraštruktúry na Slovensku v budúcnosti.

 

Druhou témou oboch štátnikov bola ochrana drobných subdodávateľov. Podľa Počiatka sa často stáva, že hlavní dodávatelia sa dostanú do konkurzu alebo do reštrukturalizácie, a potom drobní subdodávatelia nedostanú zaplatené. "Hľadali sme spravodlivý spôsob, ako ich chrániť. Pán prezident je veľmi dobre zorientovaný v týchto témach a dohodli sme sa, že budeme v diskusiách pokračovať," dodal Počiatek.

 

Prezidenta Andreja Kisku zaujímala najmä situácia v stavebnom priemysle na Slovensku a v spoločnosti Váhostav, ktorá je v procese reštrukturalizácie a zároveň realizuje štátne stavebné zákazky. Malí veritelia Váhostavu, ktorí sa obávajú, že prídu o veľkú časť peňazí, sa na hlavu štátu obrátili so žiadosťou o pomoc. 

 

"Je neprijateľné, aby sa pri verejných projektoch dostávali menší dodávatelia do finančných problémov, hoci svoju časť práce dokončili. Navyše, pri zákazke pre štát, ktorý má na takýto projekt vyčlenené finančné prostriedky," poznamenal v stanovisku pre médiá Kiska. Prezident sa nazdáva, že štát by mal hľadať spôsob, ako pri verejných investíciách takejto situácii predchádzať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona