Počiatek rokoval v Bruseli aj o podpore pre diaľnicu D3

NETKY.SK • 6 Jún 2013, 17:11 • 2 min
Počiatek rokoval v Bruseli aj o podpore pre diaľnicu D3

BRATISLAVA - Zástupcovia Európskej únie ocenili kroky, ktoré Slovensko podniká pri príprave výstavby diaľničného ťahu D3 od Žiliny smerom na hranice s Poľskom a Českou republikou.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortu dopravy to vyplynulo z rokovania ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Jána Počiatka s vrcholovými predstaviteľmi Eurokomisariátu pre regionálnu politiku a DG Regio vo štvrtok v Bruseli.

"Predstavitelia Európskej komisie prisľúbili Slovensku svoju plnú podporu pri spracovaní kľúčových dokumentov potrebných na výstavbu a prefinancovanie diaľnice D3 z európskych fondov," povedal po stretnutí Počiatek. O budúcnosti spomínaného projektu, ktorý je veľmi dôležitý pre Slovensko aj Poľsko, slovenský minister dopravy rokoval s Hubertom Gambsom, šéfom kabinetu eurokomisára pre regionálnu politiku Johannesa Hahna. "Za veľmi dôležitý považujem aj dnešný sľub, že komisia bude veľmi rýchlo postupovať pri rozhodovaní o žiadostiach, ktoré dostane na stôl," dodal Počiatek. 

Počiatek sa v Bruseli stretol aj s podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom, ktorý prisľúbil svoju podporu pri presadzovaní infraštruktúrnych projektov zlepšujúcich dopravnú situáciu na Slovensku. Okrem dopravných projektov diskutovali aj o pravidlách financovania alebo fázovania aj aktuálnej situácii na Slovensku a prijatých protipovodňových opatreniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona