Počiatek: Pre rozvoj letiska v Bratislave by bol najlepší strategický partner

NETKY.SK • 18 Február 2016, 15:33 • 2 min
Počiatek: Pre rozvoj letiska v Bratislave by bol najlepší strategický partner

BRATISLAVA - Pre rozvoj bratislavského letiska je najzmysluplnejším riešením nájsť strategického partnera. Dokonca sa už niekoľko kandidátov našlo a prebiehajú s nimi rozhovory. Pre TASR to uviedol minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Faktom je, že iná možnosť pre zásadný rozmach letiska, ako nájsť silného partnera, v tento moment nie je," konštatoval šéf rezortu dopravy s tým, že by nešlo o privatizáciu letiska. V prípade, že by pokračoval na ministerskom poste aj po marcových voľbách, má Počiatek podľa vlastných slov jasný plán a v priebehu roku až dvoch by tu mohlo dôjsť k zásadnejšiemu posunu. Strategický partner by mal byť pritom kombinovaný pre osobnú dopravu aj pre prepravu leteckého tovaru.

Čo sa týka aktuálnej situácie na letisku, minister dopravy je s ňou viac-menej spokojný. "Ale berme to len ako základnú platformu práve pre to, čo z neho ešte môže byť," doplnil Počiatek.

 

V stave, v akom zdedilo bratislavské letisko, bolo pre ministerstvo prvoradé stabilizovať jeho finančnú aj celú prevádzkovú situáciu. To sa podľa Počiatka podarilo a letisko si dnes žije svojím životom. "Je schopné plniť všetky svoje záväzky a poskytuje služby v takej kvalite, v akej ich poskytovať má," zhodnotil. Pripomenul, že v roku 2015 stúpol na letisku počet cestujúcich medziročne o 15,4 %.

 

S analýzou letiska a hľadaním riešenia pre jeho ďalší rozvoj sa začalo ešte za čias Počiatkovho predchodcu v kresle ministra dopravy - Jána Figeľa (KDH). Spomínala sa vtedy aj možnosť jeho tridsaťročného prenájmu. S analyzovaním sa následne pokračovalo aj počas posledných štyroch rokov, kedy ministerstvo viedol Počiatek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona