Počiatek: Pre málo peňazí z rozpočtu môžu niektoré regionálne letiská zaniknúť

NETKY.SK • 21 August 2013, 15:07 • 2 min
Počiatek: Pre málo peňazí z rozpočtu môžu niektoré regionálne letiská zaniknúť

BRATISLAVA – Návrh rozpočtu na budúci rok môže znamenať zánik niektorých regionálnych letísk. Po dnešnom rokovaní vlády SR to vyhlásil minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Pre leteckú dopravu je totiž v rozpočte na rok 2014 zatiaľ naplánovaná suma jeden milión eur, kým v tomto roku to bolo 6 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Výdavky na letectvo by sa tak mali na rok 2014 znížiť o 83 %. Rokovania o budúcoročnom rozpočte ešte ukončené nie sú. Minister preto avizoval, že sa aj spolu so samosprávou pokúsi zabojovať o viac peňazí pre leteckú dopravu. "Ale vzhľadom na to, ako vidím, v akom stave je rozpočet, aké sú jeho možnosti, myslím si, že toto sa len veľmi ťažko dostane medzi priority," odhadol šéf rezortu dopravy.

Žiadne problémy by sa podľa neho nemali týkať letiska v Bratislave, no v prípade regionálnych letísk je situácia vážna. "Momentálne sa zamýšľame i nad tým, či nedôjde aj k úplnému útlmu prevádzky na niektorých letiskách," opísal Počiatek. Najhorúcejším kandidátom je podľa neho letisko v Žiline a otázne je aj letisko na Sliači.

"Uvidíme, ako to celé dopadne, ale pravdou je, že rozpočet v takomto stave môže znamenať pre niektoré regionálne letiská aj zánik," konštatoval minister. Sám by privítal, keby napríklad do žilinského letiska prišiel investor, ujal sa ho a rozvinul na ňom prevádzku. "Avšak všetky optimistické reči, ktoré som doteraz počul, sa nezhmotnili do nejakej reálnej dohody," dodal Počiatek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona