Počiatek: O súťaž na obchvat Bratislavy prejavilo záujem 9 silných konzorcií

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 15:11 • 2 min
Počiatek: O súťaž na obchvat Bratislavy prejavilo záujem 9 silných konzorcií

BRATISLAVA - Do súťaže o výstavbu bratislavského obchvatu formou PPP projektu sa prihlásilo deväť konzorcií. Potvrdil to dnes po rokovaní vlády minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Komisia už podľa neho začala vyhodnocovať ponuky.

slovakia

left justify in out

"Ja mám zatiaľ informáciu, že sa prihlásilo deväť konzorcií a prebieha ďalej vyhodnocovanie tohto procesu v zmysle harmonogramu," povedal.
     

Rezort dopravy predĺžil lehotu na predkladanie žiadostí o účasť v tendri do 27. marca, pôvodne bola stanovená o dva týždne skôr. "Chceli sme dať čo najväčší priestor možným konzorciám, pretože máme záujem, aby sa zúčastnilo čo najviac a čo najsilnejších konzorcií. Takže nejaký dvojtýždňový posun v tom celkovom harmonograme nehrá zásadnú rolu," zdôvodnil Počiatek.
     

Počet záujemcov označil za dostatočný. "Pre mňa bude hlavne zaujímavé vidieť silu tých jednotlivých konzorcií. Podľa toho, čo máme avíza a šumy z trhu, predpokladám, že sú to všetko veľmi silné konzorciá. Takže tá súťaž bude absolútne regulárna," zdôraznil. Konkrétne názvy neuviedol, pretože zoznam súťažiacich podľa vlastných slov nepozná.
     

Ako dodal, proces vykupovania pozemkov prebieha bez zásadnejších komplikácií. "Je to, samozrejme, zdĺhavý proces, keďže ide o veľký počet vlastníkov, ale štandardným spôsobom sa postupuje ďalej tak ako pri všetkých majetkoprávnych vysporiadaniach," konštatoval minister. Vlastníkom opäť odkázal, aby si počkali na oficiálne oslovenie a nedali sa oklamať ziskuchtivými priekupníkmi. Dúfa, že proces sa zaobíde bez vyvlastňovania.
     

"Platí, že stále je našou ambíciou postupovať tak, aby sme sa dostali do finále súťaže koncom tohto roka," zopakoval Počiatek.
     

Ministerstvo dopravy vyhlásilo súťaž na výstavbu obchvatu Bratislavy formou PPP projektu v januári. V tendri chce nájsť koncesionára, ktorý cestu postaví a bude ju 30 rokov prevádzkovať a udržiavať. Celková odhadovaná cena zákazky je 4,53 miliardy eur. Túto časť obchvatu by mal tvoriť úsek diaľnice D4 od Jaroviec po Raču a časť rýchlostnej cesty R7 z Prievozu po Holice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona