Počiatek neuspel s návrhom na odmenu pre šéfa poštového úradu

NETKY.SK • 4 September 2013, 16:03 • 2 min
Počiatek neuspel s návrhom na odmenu pre šéfa poštového úradu

BRATISLAVA - Vláda v stredu stiahla z rokovania návrh ministra dopravy Jána Počiatka na poskytnutie odmeny predsedovi Poštového regulačného úradu Jánovi Fľakovi pri dosiahnutí 50 rokov veku.

slovakia

left justify in out

"Vláda hľadá iné riešenie," zdôvodnil stiahnutie návrhu Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. "Iba pripomíname, že zákon, ktorý umožňuje udeľovanie takýchto odmien prostredníctvom kolektívnych zmlúv, bol prijatý v roku 2001, teda počas prvej vlády Mikuláša Dzurindu," dodali z úradu vlády.

Minister dopravy Ján Počiatek navrhol Fľakovi, ktorý je na čele Poštového regulačného úradu od 1. februára 2008, odmenu vo výške 2 150,50 eur. Odmena mala byť pôvodne vyplatená v rámci schváleného limitu výdavkov na mzdy a platy na ministerstve dopravy. 

Podľa zákona o štátnej službe štátnemu zamestnancovi možno poskytnúť odmenu pri dosiahnutí 50 rokov veku, najviac v sume jeho naposledy priznaného funkčného platu. Kolektívna zmluva pre štátnych zamestnancov Poštového regulačného úradu na tento rok umožňuje poskytnúť odmenu pri dosiahnutí 50 rokov veku vo výške najmenej 60 % ich funkčného platu, ak vykonávajú štátnu službu v služobnom úrade aspoň dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies