Počiatek nepoprel pravosť videa s Trnkom

NETKY.SK • 3 December 2019, 13:54 • 2 min
Počiatek nepoprel pravosť videa s Trnkom

Bývalý minister financií za Smer-SD Ján Počiatek nepoprel pravosť videa, na ktorom rieši s Dobroslavom Trnkom, ako mediálne zvládnuť kauzu Tipos vs. Lemikon za viac ako 66 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Ján Počiatek sa pre slovenský portál písomne vyjadril, že nepopiera pravosť videa s Dobroslavom Trnkom. Rozhovor v kancelárii generálneho prokurátora je plný vulgarizmov a obaja sa veselo zabávajú aj na slovách o korupcii pri kauze emisie. Nahrávka pochádzajúca údajne z trezoru Mariana K. je pravdepodobne z januára 2009, napísal portál.

 

img

 

Vyplateniu peňazí nemohol zabrániť

Počiatek v písomnej reakcii nepopiera autenticitu nahrávky, hoci najprv podmieňoval svoje vyjadrenie zverejnením celého videa a jeho zdroja. Vo svojej odpovedi sa obšírne vracia k podstate celého sporu o jeho postup v kauze Tiposu. Zdôrazňuje, že po vynesení právoplatného rozsudku najvyššieho súdu nemal žiadnu reálnu moc zastaviť vyplatenie peňazí na účet schránkovej firmy Lemikon.
 

img

 

Počiatkovo vyjadrenie
"Od generálneho prokurátora som chcel len to, aby verejnosti zrozumiteľne vysvetlil, že až zmenou zákona nadobudol novú kľúčovú právomoc a jasne povedal, že predtým jeho mimoriadne dovolanie nemalo odkladný účinok na právoplatný a vykonateľný rozsudok," uvádza Počiatek slovenský portál.

 

Kroky údajne podnikli pre záchranu Tiposu
Podľa neho sa situácia zmenila až po tom, ako poslanci urýchlene prijali novelu občianskeho súdneho poriadku, ktorá priznala mimoriadnemu dovolaniu generálneho prokurátora odkladný účinok na vykonateľnosť súdneho rozhodnutia. "Všetky kroky, ktoré sme podnikli, smerovali k záchrane Tiposu a minimalizácii škôd zo sporu, ktorý sa ťahal roky. A to sa aj podarilo," dodal Počiatek.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies