Počiatek: Nebyť súčasťou EÚ by v súčasnosti bolo absurdné

NETKY.SK • 30 Apríl 2014, 15:59 • 2 min
Počiatek: Nebyť súčasťou EÚ by v súčasnosti bolo absurdné

BRATISLAVA - Nebyť súčasťou Európskej únie (EÚ) by v súčasnosti bolo absurdné. Uviedol to minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Ján Počiatek (Smer-SD) po dnešnom rokovaní vlády v súvislosti s 10. výročím vstupu SR do EÚ.

slovakia

left justify in out

"Je teda úplne logické, že sme súčasťou veľkého celku, v rámci ktorého žije približne 505 miliónov obyvateľov. Vytvára to určitý jednotný hospodársky priestor, v ktorom fungujeme," spresnil.
     

Členstvo v EÚ podľa neho dáva Slovensku určite veľkú stabilitu. "Myslím si, že naše členstvo v eurozóne prináša navyše aj menovú stabilitu," podčiarkol. Potvrdilo to podľa neho aj ťažké, krízové obdobie, ktoré ukázalo, že práve euro bolo určitým nárazníkom či tlmičom oveľa horších možných dopadov.
     

Najväčšie úspechy sú podľa neho v tom, že SR z európskych fondov využila "pomerne veľa" a "pomerne veľa" sa aj za európske zdroje zrealizovalo. "Je nespočetné množstvo zrekonštruovaných škôl, nových ciest, diaľnic, rýchlostných ciest, zmodernizovaných ciest 1. triedy, zrekonštruovaných ciest 2. a 3. triedy," poznamenal.
     

Za negatívum členstva možno podľa Počiatka považovať niekedy zbytočnú byrokraciu, najmä v súvislosti so skutočnosťou, že Slovensko čerpá značný objem eurofondov. "Pri čerpaní eurofondov by sa niektoré procesy určite dali zjednodušiť. To však je už daň za to, že sme súčasťou takého veľkého celku," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies