Počiatek nariadil odvolať hovorkyňu železničnej spoločnosti

NETKY.SK • 12 Apríl 2013, 11:30 • 2 min
Počiatek nariadil odvolať hovorkyňu železničnej spoločnosti

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Počiatek dal pokyn na odvolanie riaditeľky komunikačného odboru Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. Slavomíry Šubrtovej. Dôvodom je to, že mala prihrať zákazku na webovú stránku k 165. výročiu železníc na Slovensku za 5 tis. eur svojmu kamarátovi. Ako v piatok informoval denník Nový Čas, v zdrojovom kóde sa však objavila aj firma jej muža.

slovakia

left justify in out

"Minister chce vylúčiť akékoľvek podozrenie z klientelizmu a rodinkárstva a vyhnúť sa tak pochybnostiam, či to bolo efektívne, alebo nie, i keď to bolo v súlade so zákonom," povedal hovorca ministerstva dopravy Martin Kóňa. Minister podľa neho vydal pokyn na odvolanie Šubrtovej, ale nemôže zodpovedať za personálnu nominácie generálneho riaditeľa a zasahovať do jeho právomocí. "No keď minister vydá takýto pokyn, tak si nemyslím, že by si pán riaditeľ dovolil neuposlúchnuť odporúčanie ministra," dodal Kóňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies