Počiatek: Na reštrukturalizáciu sa opýta aj firmy Váhostav-SK

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 15:38 • 2 min
Počiatek: Na reštrukturalizáciu sa opýta aj firmy Váhostav-SK

BRATISLAVA - Po tom, ako do reštrukturalizácie vstúpila stavebná spoločnosť Doprastav, sa bude o prípadnú reštrukturalizáciu pýtať šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) aj spoločnosti Váhostav-SK.

slovakia

left justify in out

V médiách sa totiž tento týždeň objavili informácie o tom, že aj táto firma zvažuje podobné kroky. Samotná spoločnosť to ale odmieta.
     

Počiatek na dnešnom stretnutí lídrov slovenského stavebníctva v Bratislave uviedol, že firma Váhostav–SK mu prípadnú reštrukturalizáciu neavizovala, opýta sa jej však na to. "Ale nemusia mi nič povedať, pretože my nie sme ich pánom," zhodnotil šéf rezortu dopravy.
     

Hovorca Váhostavu Tomáš Halán dnes pre TASR povedal, že firma nemá v úmysle podať návrh na reštrukturalizáciu. "Podanie návrhu na reštrukturalizáciu zo strany Doprastavu nemá vplyv na jeho pôsobenie v združeniach, ktorých členom je aj spoločnosť Váhostav-SK," doplnil Halán. Samotný minister Počiatek dodal, že podľa jeho informácií nie sú ohrozené stavby, ktoré momentálne Doprastav buduje.
     

Firma napríklad spolu so spoločnosťou Strabag stavia úsek na diaľnici D1 Fričovce – Svinia, či časť rýchlostnej cesty R2 pri Zvolene zo Pstruše po Kriváň. Tu je v konzorciu ešte s firmou Váhostav-SK a Strabag. V rámci konzorcia, čiže spolu s firmami Strabag, Váhostav-SK a Metrostav buduje aj úsek na D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka.
     

V stredu (26.3.) Doprastav potvrdil, že požiadal Okresný súd Bratislava I o súhlas s reštrukturalizáciou firmy. Tento stav však považuje za dočasný, chce počas nej pokračovať v dohodnutých projektoch a možno aj prijímať nových pracovníkov. "Dôvodom žiadosti o schválenie reštrukturalizácie sú vysoké záväzky a nezaplatené faktúry za investorom objednané práce na výstavbe poľských ciest, pre ktoré sa spoločnosť obrátila na príslušný súd," vysvetlil v stanovisku firmy jej hovorca Michal Krajčír.
     

Výška tejto škody podľa neho dosahuje niekoľko desiatok miliónov eur, presnú sumu musia ešte určiť znalci. Hovorca ale ďalej informoval, že Doprastav má v súčasnosti zakontrahované viaceré zákazky, ktoré riadne realizuje a bude v nich pokračovať v zmysle podpísaných zmlúv aj v čase reštrukturalizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies