Počiatek: Na regionálne letiská by mohli ísť peniaze z úspor na ceste R1

NETKY.SK • 6 November 2013, 16:03 • 2 min
Počiatek: Na regionálne letiská by mohli ísť peniaze z úspor na ceste R1

BRATISALVA – Regionálne letiská by mohli pred prípadným zrušením zachrániť peniaze zo zlacnenia splátok za súkromnú rýchlostnú cestu R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou. Aj toto je podľa šéfa rezortu dopravy Jána Počiatka (Smer-SD) jedna z možností, ako nájsť financie pre malé letiská v regiónoch.

slovakia

left justify in out

V návrhu rozpočtu na rok 2014 sa totiž počíta pre leteckú dopravu so sumou jeden milión eur, kým v roku 2013 mal rezort dopravy na tento účel vyčlenenú ešte sumu šesť miliónov eur. "Jedným zo zdrojov môže byť napríklad úspešné refinancovanie projektu R1, kde by sme mohli zlacniť ročnú splátku a tam by sa nám vytvoril priestor na financovanie regionálnych letísk," vysvetlil po dnešnom rokovaní vlády Počiatek.

Minister zároveň zdôraznil, že naďalej bude pýtať pre regionálne letiská viac peňazí z rozpočtu. "A keď nám ich nedajú, budeme sa snažiť nájsť ich z vlastných zdrojov," doplnil. Šéf rezortu dopravy musí po dnešnom rokovaní vlády hľadať aj dodatočných 6,1 milióna eur na zlepšenie stavu ciest prvej triedy v Bratislavskom kraji. Kabinet totiž schválil Analýzu dopravy v BSK, z ktorej pre rezort táto povinnosť vyplýva.

"V poslednej dobe sa venujeme všetkým krajom a Bratislava je tiež veľmi dôležitým krajom," odôvodnil potrebu tohto materiálu a súvisiacich financií Počiatek. Zároveň dodal, že napĺňanie úloh vyplývajúcich z dokumentu nesúvisí so sobotňajšími (9.11.) voľbami do vyšších územných celkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies