Počiatek: Mnohí skeptici tvrdili, že sa nám euro nikdy nepodarí zaviesť

NETKY.SK • 4 Január 2014, 12:02 • 2 min
Počiatek: Mnohí skeptici tvrdili, že sa nám euro nikdy nepodarí zaviesť

BRATISLAVA – Na zavádzanie eura sa dnes podľa Jána Počiatka (Smer-SD) všetci dívajú ako na ľahkú a automatickú vec.

slovakia

left justify in out

Vtedy to však podľa jeho slov znamenalo obrovskú snahu vlády. Počiatek je v súčasnosti ministrom dopravy, v čase prijímania eura však šéfoval rezortu financií.

"Bolo veľa skeptikov, ktorí tvrdili, že sa nám euro nepodarí nikdy zaviesť," uviedol pre TASR Počiatek. Pamätá si vtedajšiu kritiku, hovorilo sa najmä o tom, ako porastú ceny. "Dnes štatistiky potvrdzujú, že sme mali pravdu v tom, že v skutočnosti nedošlo k žiadnemu dramatickému nárastu," doplnil Počiatek. Myslí si preto, že zavádzania eura bolo úspešné. "Je dôležité, ako to vníma verejnosť, ale pokiaľ som zachytil nejaké prieskumy, tak aj verejnosť toto vníma ako úspešný príbeh," dodal.

Euro sa na Slovensku zaviedlo 1. januára 2009. Slovensko sa stalo 16. krajinou, ktorá používala spoločnú európsku menu. Do 16. januára toho roka sa dalo ešte v krajine platiť aj slovenskou korunou. Odvtedy však už fungovala na Slovensku len jedna mena, euro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona