Počiatek má na mimoriadnom výbore vysvetliť súťaž na dozor k Višňovému

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 12:07 • 2 min
Počiatek má na mimoriadnom výbore vysvetliť súťaž na dozor k Višňovému

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) a šéf Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Milan Gajdoš majú prísť na štvrtkové (3. 7.) mimoriadne zasadnutie Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti. Na ňom budú vysvetľovať súťaž na stavebný dozor k výstavbe úseku D1 z Lietavskej Lúčky po Dubnú Skalu s tunelom Višňové.

slovakia

left justify in out

Výbor zvolal jeho predseda, poslanec za KDH Ján Hudacký. Dôvodom je podľa neho pochybný tender na stavebný dozor, keďže ho vyhrala najdrahšia ponuka s cenou približne 8 miliónov eur. V súťaži však boli aj ďalší traja uchádzači, ktorých ceny boli približne polovičné oproti tejto ponuke.
      

Zvolanie výboru avizovalo KDH ešte minulý týždeň. Pôvodne totiž kresťanskí demokrati žiadali o zaradenie nového bodu na aktuálnu parlamentnú schôdzu. Mala ním byť správa o priebehu a vyhodnotení tejto súťaže. Návrh ale plénum neodobrilo.
      

Mimoriadny hospodársky výbor sa bude tiež zaoberať rozhodnutím súdu v spore štátnej Bratislavskej teplárenskej (BAT) so spoločnosťou Paroplyn Holdings Limited so sídlom na Cypre, za ktorou stojí investičná skupina Penta. Krajský súd v Bratislave potvrdil rozsudok prvostupňového súdu z roku 2011 a rozhodol, že tepláreň musí Pente zaplatiť viac ako 26,3 milióna eur.
      

Akcie BAT spravuje štát cez Fond národného majetku (FNM) SR, Hudacký preto na mimoriadny výbor pozval predsedu Výkonného výboru FNM Branislava Bačíka. Chce sa ho pýtať predovšetkým na to, odkiaľ zoberie tepláreň peniaze, aby ich uhradila Pente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona