Pochybnosti vyvrátené: Žena hospitalizovaná vo Viedni netrpí na ebolu

NETKY.SK • 4 September 2014, 16:55 • 2 min
Pochybnosti vyvrátené: Žena hospitalizovaná vo Viedni netrpí na ebolu

VIEDEŇ - Znepokojenie, ktoré v stredu vyvolala správa o hospitalizácii ženy s možnými symptómami eboly vo Viedni, sa ukázalo ako neopodstatnené, podobne ako v troch predchádzajúcich podozrivých prípadoch v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Výsledok testov, ktoré uskutočnili na špecializovanom pracovisku v nemeckom Hamburgu, v prípade 45-ročnej pacientky ebolu vylúčil, informovali rakúske médiá.
     

Ženu, ktorú sužovala vysoká horúčka a ďalšie príznaky podobné chrípke, po návrate z africkej Nigérie hospitalizovali za prísnych opatrení v špeciálnej izolačnej miestnosti v Nemocnici cisára Františka Jozefa. Pacientka bola v stabilizovanom stave a tvrdila, že počas pobytu v Nigérii neprišla do kontaktu so žiadnymi osobami infikovanými ebolou. 
     

Pokračujúca epidémia eboly zasiahla Nigériu - v porovnaní s ďalšími troma postihnutými západoafrickými krajinami Guineou, Libériou a Sierrou Leone - len okrajovo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies