Pochybenie polície pri tragédii v Hillsborough sa bude riešiť na civilnom súde

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 15:39 • 2 min
Pochybenie polície pri tragédii v Hillsborough sa bude riešiť na civilnom súde

LONDÝN - Rozhodnutie o chybách pri zásahu bezpečnostných zložiek počas semifinálového zápasu anglického FA Cupu v roku 1989, pri ktorom na sheffieldskom štadióne Hillsborough zahynulo 96 fanúšikov FC Liverpool, bude mať dohru na civilnom súde.

slovakia

left justify in out

Právnická kancelária Saunders už podala žalobu v mene niekoľkých desiatok pozostalých a tých, čo tragédiu prežili. Podľa utorňajšieho verdiktu šesťčlennej poroty fanúšikovia neprispeli svojím správaním k nešťastiu, ako pôvodne tvrdili úrady.

 

K tlačenici viedli chyby pri plánovaní zásahu, samotný postup polície a čiastočne aj stav samotného štadióna. Vyšetrovanie bezprostredne po tragédii navyše bolo zmanipulované tak, aby vina padla na divákov. Právnici vraj podali žalobu už minulý rok, ale čakali na výsledky obnoveného vyšetrovania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies