Pochovali Rumunku, ktorá pri útoku v Londýne spadla do Temže

NETKY.SK • 13 Máj 2017, 18:22 • 2 min
Pochovali Rumunku, ktorá pri útoku v Londýne spadla do Temže

KONSTANCA - V rodnom meste Konstanca pochovali dnes 31-ročnú občianku Rumunska Andreeu Cristeaovú, ktorá zahynula pri teroristickom útoku v Londýne z 22. marca.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

Cristeaová sa stala piatou obeťou Khalida Masooda narodeného v Británii, ktorý najprv autom zrážal na Westminsterskom moste ľudí a potom pred neďalekým sídlom parlamentu dobodal hliadkujúceho policajta. Masooda zastrelili iní policajti.

 

Rumunku katapultoval Masood autom do rieky Temža. Neskôr sa podrobila operácii krvnej zrazeniny na mozgu, svojim zraneniam však podľahla 6. apríla, keď ju odpojili od prístrojov.

 

Cristeaová bola v Londýne na dovolenke so svojím priateľom Andreiom Burnazom, ktorý z útoku vyviazol so zlomenou nohou. Jej stav po páde do Temže bol kritický.

 

Hoci sa k útoku prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS), vyšetrovatelia sa prikláňajú k názoru, že Masood konal sám. Dôkazy o jeho priamom napojení na islamistov zatiaľ nie sú.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies