Pochovali prvého z islamistov, ktorí útočili v Paríži

NETKY.SK • 27 December 2015, 15:56 • 2 min
Pochovali prvého z islamistov, ktorí útočili v Paríži

LA COURNEUVE - Samy Amimour, jeden z páchateľov krvavých útokov islamistov v Paríži z 13. novembra, bol na Štedrý deň pochovaný na parížskom predmestí La Courneuve.

slovakia

left justify in out

Na neverejnom pohrebe sa zúčastnila len hŕstka ľudí, informoval dnes nedeľník Journal du Dimanche.

 

Dvadsaťosemročný Amimour je prvým pochovaným z ôsmich teroristov, ktorí vo francúzskej metropole zabili 130 ľudí a vyše 350 spôsobili zranenia. Zároveň bol jedným z troch islamistov, ktorí vtrhli na koncert v klube Bataclan a zastrelili tam 90 ľudí.

 

Telá zvyšných siedmich útočníkov sa podľa nedeľníka stále nachádzajú v ústave súdneho lekárstva v Paríži. Na úteku a medzinárodne hľadaní sú naďalej dvaja teroristi: 26-ročný Salah Abdeslam, brat jedného zo samovražedných atentátnikov, ktorý sa vyhodil do vzduchu pred kaviarňou, ako aj 30-ročný Mohamed Abrini.

 

Amimour je pochovaný v jednom z niekoľkých stovák moslimských hrobov na cintoríne v La Courneuve, čo má maximálne sťažiť jeho nájdenie. Vo Francúzsku je možné pochovať ľudí bez osobitného povolenia na miestach, kde žili alebo zomreli.

 

Amimour sa narodil a vyrástol v Drancy na severovýchode metropolitnej oblasti Paríža, ktoré susedí s La Courneuve. Po svojej radikalizácii v roku 2014 odišiel do Sýrie, odkiaľ sa vrátil do Francúzska vykonať útoky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies