Pochodeň olympiády v Riu bola už pri soche Krista

NETKY.SK • 5 August 2016, 14:34 • 2 min
Pochodeň olympiády v Riu bola už pri soche Krista

RIO DE JANEIRO - Štafeta s ohňom pre Hry XXXI. olympiády v Riu de Janeiro prekonáva posledné etapy svojej cesty na štadión Maracana, zastavila sa už aj pri soche Krista, ktorá je jedným zo symbolov mesta.

slovakia

left justify in out

K piedestálu priniesla pochodeň brazílska olympionička Isabel Barrosová Salgadová. Bývalá volejbalistka po dosiahnutí méty víťazoslávne zdvihla fakľu oboma rukami nad hlavu, aby zapózovala pred fotografmi a kameramanmi.


Tridsať metrov vysoká socha Krista Spasiteľa bola postavená v rokoch 1926 - 1931 a považuje sa za jeden zo siedmich divov sveta modernej doby. Je majetkom katolíckej cirkvi a pod správou arcidiecézy mesta Rio de Janeiro. Každoročne býva vyhľadávaným miestom tisícok turistov z celého sveta.


Púť olympijského ohňa sa skončí na záver otváracieho ceremoniálu. Meno posledného člena štafety je tradične prísne utajované. Favoritom je však jeden z najlepších futbalistov v histórii Pelé. Jedna čaša bude horieť na Maracane, druhú v centre mesta zapália až po skončení otvorenia.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona