Pochod za práva komunity LGBT sa uskutočnil za rekordnej účasti

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 19:00 • 2 min
Pochod za práva komunity LGBT sa uskutočnil za rekordnej účasti

SINGAPUR - Viac ako 26.000 ľudí oblečených v ružovom sa dnes zišlo v centre Singapuru na výročnom pochode Pink Dot, ktorý sa koná na podporu práv komunity LGBT.

slovakia

left justify in out

Pochod sa konal napriek nesúhlasu moslimských a kresťanských náboženských skupín.
      

Agentúra DPA uviedla, že účasť na tohoročnom 6. ročníku pochodu bola takmer 10-krát vyššia ako v roku 2009, keď sa konal prvýkrát.
      

Singapur je krajinou, ktorá kriminalizuje pohlavný styk medzi mužmi. Príslušný zákon sa síce v praxi nevymáha, ale parlament ho zatiaľ odmieta zrušiť. V kauze by mal v dohľadnom čase rozhodnúť odvolací súd. 
      

Proti zrušeniu zákona o kriminalizácii homosexuálneho pohlavného styku namietajú konzervatívne náboženské skupiny, ktoré na dnes zvolali protidemonštráciu proti pochodu Pink Dot. 
      

Popredný moslimský duchovný Núr Deros začiatkom júna vyzval odporcov zákona z radov moslimských veriacich, aby na protest proti boju za práva komunity LGBT nosili odev bielej farby.
      

Postaviť sa proti hnutiu bojujúcemu za práva homosexuálov, "kým nie je neskoro", vyzval dnes aj vplyvný baptistický pastor Lawrence Khong.
      

Organizátor pochodu Pink Dot, Paerin Choa, vo svojom dnešnom vyhlásení vyjadril presvedčenie, že "Singapur je dosť veľký, aby sme tu mohli spolu žiť v mieri, vo vzájomnej úcte a dôstojne". 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies