Početné útoky nožom v Nemecku majú za týždeň bilanciu 4 mŕtvi a vyše 20 zranených

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 08:33 • 2 min
Početné útoky nožom v Nemecku majú za týždeň bilanciu 4 mŕtvi a vyše 20 zranených

BERLÍN - Od uplynulej nedele prišlo v Nemecku k 18 útokom nožom, ktoré si dokopy vyžiadali štyroch mŕtvych a viac ako 20 zranených.

slovakia

left justify in out

V štatistike, ktorú pod názvom Nožové šialenstvo v Nemecku zverejnilo v piatok internetové vydanie denníka Bild, nie sú zahrnuté prípady, keď sa niekto iba vyhrážal nožom.

 

V severonemeckom Hamburgu zaútočil muž pochádzajúci z afrického Nigeru na expartnerku a ich spoločnú dcéru, pričom obe ubodal.

 

Ďalšou obeťou je 18-ročný utečenec, ktorý zahynul ešte 8. apríla pred kioskom vo Wittene v Severnom Porýní-Vestfálsku, kde mu útočník pre fľašu vodky preťal krčnú tepnu. Páchateľovi sa podarilo ujsť z miesta činu, pri ktorom utrpela zranenia ešte jedna osoba.

 

Zatiaľ nejasný je motív útoku matky z Horného Bavorska, ktorá 11. apríla usmrtila nožom svojho trojročného syna a chcela následne spáchať samovraždu.

 

Ešte o dva dni skôr došlo k eskalácii sporu medzi dvoma dôchodcami vo veku 69 a 67 rokov v Neumünstri v spolkovej krajine Šlezvicko-Holštajnsko, ktorú starší ukončil bodnutím mladšieho z dvojice. Jeden skončil v nemocnici, druhý v cele predbežného zadržania.

 

Istý 40-ročný Sýrčan a jeho synovia vo veku 15 a 17 rokov zranili 12. apríla v Koblenzi nožom istého Afganca, ktorého jeden z útočníkov bodol okrem iného do hrudnej a brušnej oblasti. V ten istý deň sa obeťou útoku nožom stal v Moerse v Severnom Porýní-Vestfálsku 13-ročný chlapec z Iraku, podozrivý z útoku sa v piatok prihlásil polícii.

 

Aj v piatok popoludní došlo na hlavnej železničnej stanici v Hamburgu k útoku nožom. Páchateľom bol 21-ročný muž, poškodeným muž o osem rokov starší, ktorého s ťažkými zraneniami v brušnej oblasti previezli záchranári do nemocnice. Príčinou bol údajne predchádzajúci spor mužov o hlasitú hudbu v miestnom autobuse.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona